Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

23 Ιαν 2017

ΟΧΙ ΣΤΟΝ «ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΟΦΤΗ» ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑμΕΑ!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ!!

 Το ΔΣ του συλλόγου μας στηρίζει  τη σύσκεψη που καλούν   το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων,  τη Δευτέρα 30/1 ώρα 12:00, στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Λογιστών, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος, με θέμα: "Ενημέρωση πάνω στις εξελίξεις στο χώρο της ειδικής αγωγής και συντονισμός των αγωνιστικών μας βημάτων".

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, υλοποιώντας τις οδηγίες ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεσή της προωθώντας νέα ρύθμιση που αφορά το πλαίσιο λειτουργίας και τον τρόπο αποπληρωμής των ιδιωτικών δομών Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης.
Η νέα χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ για την Ειδική Αγωγή μειώνεται από τα 106 εκατομμύρια στα 60, σχεδόν 50%,  γεγονός που έρχεται να δώσει άλλο ένα δυνατό χτύπημα σε γονείς, παιδιά με ειδικές ανάγκες και στους εργαζόμενους στις δομές της Ε.Α.
Μέχρι τώρα, ο ΕΟΠΥΥ επέστρεφε στους γονείς ένα τμήμα των χρημάτων που έδινε για ένα πακέτο διαφόρων θεραπευτικών πράξεων για παιδιά μέχρι 18 χρόνων που είχαν ανάγκη Ειδικής Αγωγής. Με τη νέα σύμβαση, ο ΕΟΠΥΥ θα αποζημιώνει απευθείας τους αυτοαπασχολούμενους και τα ιδιωτικά θεραπευτικά κέντρα, 3 μήνες μετά την εκκαθάριση, επιβάλλοντας ή ποσοστιαία «υποχρεωτική έκπτωση» πάνω από ένα ποσό, ή και επιστροφή των ποσών που θα αποτελούν υπέρβαση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, οδηγώντας αυτοαπασχολούμενους και μικρά κέντρα σε οικονομικό μαρασμό, ενώ χιλιάδες μισθωτούς επιστήμονες στο δρόμο της απόλυσης,  της μείωσης μισθών, της απλήρωτης εργασίας κ.ά.

 Η κυβέρνηση λέει ψέματα, όταν ισχυρίζεται ότι θέλει, με τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ  με τις ιδιωτικές δομές της E.A, να διευκολύνει  τους γονείς των ΑμΕΑ, αφού τα χρήματα που αναλογούν για τη θεραπεία του κάθε παιδιού θα τα εισπράττουν απευθείας τα ιδιωτικά  κέντρα Ε.Α, χωρίς να απασχολεί η πληρωμή τους ίδιους.

Η κυβέρνηση επιπλέον προκαλεί, όταν ισχυρίζεται ότι μ’ αυτό τον τρόπο θα χτυπήσει την σπατάλη και θα εξορθολογήσει τις δαπάνες, όταν 200.000 παιδιά με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες είναι εκτός ειδικής αγωγής, όταν η πρώιμη διάγνωση και η έγκαιρη παρέμβαση είναι ανύπαρκτη, ενώ το σύνολο των δαπανών του κράτους για τα 250.000 παιδιά με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες που έχουν ανάγκη την ειδική αγωγή, μέσω του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΠΥΥ, δεν ξεπερνούν τα 135 εκατομμύρια το χρόνο, δηλαδή ούτε 1,5 ευρώ την ημέρα για κάθε παιδί!  

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι υπηρεσίες αυτές να «κοστίζουν» λιγότερο στο κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο εξορθολογισμός της είναι η μείωση των κοινωνικών δαπανών και η μετακύλιση του κόστους πρώτα απ’ όλα στους εργαζόμενους και στους γονείς.                                                                       

 Στην πραγματικότητα ό,τι κόβεται από τις θεραπείες, θα καλούνται οι γονείς να τα πληρώσουν από την τσέπη τους, αφού επιβάλλεται «κόφτης» στα κρατικά κονδύλια για την Ειδική Αγωγή και τις θεραπείες των ΑμΕΑ, μέσω της υποχρηματοδότησης του ΕΦΚΑ.

Ταυτόχρονα με αυτές τις αλλαγές, προωθείται πιο συγκεκριμένα η γιγάντωση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία, την πρόνοια και την ειδική αγωγή, η εμπορευματοποίηση των αναγκών της Ε.Α., το χτύπημα των αυτοαπασχολούμενων, το κλείσιμο των μικρών κέντρων, για να μείνει ο χώρος ελεύθερος στις μεγάλες επιχειρήσεις, αλυσίδες, ομίλους, ΜΚΟ κλπ.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Υγείας και απαιτεί:
·   Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια και ειδική αγωγή.
·    Γενναία χρηματοδότηση των δημόσιων σταθερών δομών της ειδικής εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
·   Δημιουργία νέων δημόσιων δομών σε υγεία-πρόνοια-ειδική αγωγή με δωρεάν, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με βάση τις ανάγκες και100%  κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό.
·   Διαχειριστικό έλεγχο των ιδιωτικών δομών ειδικής αγωγής και τη μετατροπή τους σε δημόσιες.
·    Μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών και όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων στις δομές της ειδικής εκπαίδευσης.
·   Να σταματήσει κάθε πληρωμή των γονιών για εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, για τις ανάγκες εκπαίδευσης και αποκατάστασης των παιδιών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες.
·   Άμεση αποπληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ των οφειλών στις οικογένειες των ΑμΕΑ και στους αυτοαπασχολούμενους του χώρου.
  • ·   Κανένα παιδί με ειδικές ανάγκες έξω από τη δημόσια εκπαίδευση με εντελώς δωρεάν όλες τις θεραπείες που χρειάζεται! Να βρουν το δικό τους σχολείο τα 200.000 παιδιά που είναι εκτός ειδικής αγωγής!!
  •   Καμία μείωση μισθού, καμία απόλυση, καμία αλλαγή σύμβασης σε βάρος των εργαζομένων. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους απλήρωτους εργαζόμενους! Άμεση υπογραφή κλαδικής σύμβασης


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου