Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

6 Ιαν 2017

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017


Το Δ.Σ του  ΣΕΠΕ   «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» εύχεται  σε όλους τους  συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές, τους αδιόριστους και απολυμένους εκπαιδευτικούς, στους γονείς  και στους μαθητές μας,  σε  όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους, υγεία,  δύναμη  και αισιοδοξία για το 2017.

 Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους εκατοντάδες συναδέλφους - μέλη του συλλόγου μας που το 2016 βρέθηκαν με τους υπόλοιπους  εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, στους κοινούς αγώνες ενάντια στο νόμο-λαιμητόμο για το ασφαλιστικό,  στον αγώνα ενάντια στις νέες  ανατροπές που έφερε στα εργασιακά μας δικαιώματα και στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας η συνέχιση της  αντιεκπαιδευτικής πολιτικής των κατευθύνσεων ΕΕ – ΟΟΣΑ, με την εφαρμογή του «ενιαίου τύπου ολοήμερου σχολείου».

 Η κυβέρνηση, μαζί  με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, ενώ καλλιεργούν στο λαό την ψεύτικη προσδοκία ότι η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας  θα βάλει δήθεν τέλος στις θυσίες του, προετοιμάζει και τη νέα χρονιά, μπροστά στη νέα αξιολόγηση και στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, νέα επίθεση στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, χτύπημα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στους εργατικούς αγώνες.

 Την ίδια στιγμή,  εμπλέκει τη χώρας μας στο παιχνίδι των ανταγωνισμών με τη συμμετοχή της στους νατοϊκούς σχεδιασμούς, ενώ οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της Μ. Ανατολής  αλλά και γενικότερα, προειδοποιούν για τον κίνδυνο γενικευμένων συγκρούσεων και ιμπεριαλιστικών πολέμων.

 Η απάντηση στην αντιλαϊκή  πολιτική, για την αναπλήρωση των απωλειών για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, απαιτεί αλληλεγγύη, συμμαχία και κοινό αγωνιστικό βηματισμό με την υπόλοιπη εργατική τάξη, τη φτωχή αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους , ενάντια  στο σημερινό εκμεταλλευτικό σύστημα το οποίο, παρά τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, αναγκάζει τους λαούς να ζουν στη δυστυχία και την ανέχεια, στην προσφυγιά και την μετανάστευση, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, με αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, με το λαό ιδιοκτήτη και κυρίαρχο του πλούτου που παράγει.

 Με αισιοδοξία και αγωνιστική ετοιμότητα, η νέα χρονιά να μας βρει στο δρόμο του αγώνα για μια παιδεία των σύγχρονων μορφωτικών λαϊκών αναγκών,  της ανασύνταξης και αναζωογόνησης του συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος.
                              ΚΑΛΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
                                                                                                        

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου