Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

17 Ιαν 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ -ΟΧΙ στα σικέ παιχνίδια ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ στην Εκπαίδευση


Η αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση Κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει στηθεί τον τελευταίο καιρό, από τη μια για τους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση και από την άλλη για τους εκπαιδευτικούς «φαντάσματα» που ανακάλυψε η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ κ. Κεραμέως, μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλεί.

 Η ψευδεπίγραφη αυτή αντιπαράθεση υπηρετεί και τις ανάγκες της κυβερνητικής προπαγάνδας και της αντιπολιτευτικής τακτικής της ΝΔ, σε μια περίοδο που ο λαός μας ζει στο πετσί του τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – Ε.Ε. (φοροκαταιγίδα, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις...) αλλά και της νέας επίθεσης που του ετοιμάζουν μπροστά το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης.

          Αφού μέχρι τώρα και οι δύο φρόντισαν να τσακίσουν τη λειτουργία των σχολείων με: τις περικοπές σε χρηματοδότηση,  την επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, τη σημαντική μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών (εξαιτίας των μηδενικών διορισμών εδώ και 7 χρόνια παρά τις 30χιλιάδες αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης), τη γενίκευση των συμβασιούχων και των ελαστικά εργαζόμενων στην εκπαίδευση, με το παραμύθι της εξαγγελίας μόνιμων διορισμών...., έρχονται σήμερα προκλητικά και σκυλεύουν στο ρημαγμένο τοπίο που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Άλλωστε την ίδια πολιτική, της μείωσης των εργαζομένων συνολικά στη κρατική διοίκηση και πιο συγκριμένα στη Εκπαίδευση, υπηρέτησαν από κοινού όλα τα κόμματα της αστικής διαχείρισης και όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Αυτή τη στρατηγική επικύρωσαν στα δύο πρώτα Μνημόνια και εξειδίκευσαν στο 3ο Μνημόνιο μέσα από το λεγόμενο «εξορθολογισμό» στην Παιδεία.

Αυτή την στρατηγική υπηρέτησαν οι 2000 συγχωνεύσεις σχολείων επί ΠΑΣΟΚ, η απόφαση για να τεθούν σε διαθεσιμότητα περίπου 2000 εκπαιδευτικοί επί ΝΔ, οι 5000 περίπου αναπληρωτές που στην ουσία απέλυσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τη φετινή χρονιά μέσα από τις γνωστές Υπουργικές αποφάσεις για το Ολοήμερα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, τις περικοπές στη Β΄ θμια κ.τ.λ. 
           Παρόλα αυτά, η Ν.Δ. ανακάλυψε ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί φαντάσματα, που εξαιτίας τους δημιουργούνται τα κενά.Ταυτόχρονα μια σειρά ΜΜΕ ανακαλύπτουν ότι έγιναν τα τελευταία χρόνια χιλιάδες διορισμοί(!!).

            Αυτή η «κριτική», πέρα από το ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, στοχεύει ώστε να κρυφτεί η ουσιαστική συμφωνία και των δύο κομμάτων στην κατεύθυνση των αντιδραστικών αλλαγών που προτείνονται από ΕΕ - ΟΟΣΑ για την Παιδεία και φυσικά αθωώνει τον ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική των περικοπών στη εκπαίδευση αλλά και τα κενά που υπάρχουν σε εκατοντάδες σχολεία ακόμα και σήμερα.

 Φυσικά και οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη ότι «τα προηγούμενα χρόνια γινόταν πάρτι με τις προσλήψεις αναπληρωτών» καθώς και ότι… «οι  παθογένειες στη λειτουργία των σχολείων, αφορούν όχι τα πραγματικά κενά αλλά τα τεχνητά κενά» δεν απέχουν και πολύ από την τοποθέτηση της Ν.Δ., αφού δημιουργούν τα ίδια συντηρητικά αντανακλαστικά για «λουφαδόρους» εκπαιδευτικούς και το υπόβαθρο για να προωθείται πιο επιθετικά η αντιλαϊκή πολιτική.
Καμιά εμπιστοσύνη απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Καμία ανοχή στα αντιπολιτευτικά παιχνίδια της ΝΔ και στις συντονισμένες προσπάθειες αποπροσανατολισμού και διχασμού. Και οι δύο, από κοινού με την ΕΕ και τους «θεσμούς», υλοποιούν κατά γράμμα την αντιλαϊκή ατζέντα του κεφαλαίου,  την ίδια πολιτική υπηρετούν.

Τώρα όλοι στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μαζικούς διορισμούς, για την κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας. Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους. Τους εργαζόμενους στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τους άνεργους και αδιόριστους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές. Τώρα όλοι στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα απέναντι στο βάρβαρο αντιλαϊκό χειμώνα που μας ετοιμάζουν.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου