Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

22 Απρ 2016

ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ

Συνάδελφοι, συν/φισσες
 Κανείς να μην ξεγελαστεί από τους ελιγμούς και τους τακτικισμούς της κυβέρνησης με τους οποίους προσπαθεί να αδυνατίσει την αγωνιστική απάντησή μας απέναντι στο νέο χτύπημα που φέρνει στην κοινωνική ασφάλιση.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!  
  • Ένα τεράστιο ψέμα αποδεικνύεται ο ισχυρισμός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  ότι δεν θα θίξει εισοδήματα από συντάξεις κάτω των 1.400 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής). Στην πραγματικότητα, κυβέρνηση χαρατσώνει συντάξεις που ως άθροισμα ξεπερνούν τα 1.150 ευρώ (μεικτά 1.300 ευρώ) και στην κυριολεξία εξαφανίζει τις επικουρικές.Το νομοσχέδιο προβλέπει και αύξηση εισφορών σε όλους τους μισθωτούς κατά 0,5% στην επικούρηση την πρώτη τριετία και 0,25% αντίστοιχα τη δεύτερη.
  • Οι μειώσεις υπολογίζονται πάνω στο άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων, πριν από την επιβολή των περικοπών που ξεκίνησαν το 2010, περιλαμβάνοντας ποσά όπως η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων και τις ειδικές κρατήσεις από τις επικουρικές από 3% έως 10%, συνυπολογίζοντας ακόμα και την εισφορά των συνταξιούχων για την υγειονομική τους περίθαλψη.
  • Οι μειώσεις στις επικουρικές είναι μόνιμες:  Ο νόμος μονιμοποιεί αυτήν την παρέμβαση, ορίζοντας σαφώς ότι «συντάξεις δεν θα αναπροσαρμόζονται σε περίπτωση που αν αφαιρεθούν τα έξοδα από τα έσοδα των Ταμείων, το αποτέλεσμα θα προκύπτει αρνητικό». 
  • Οι περικοπές των συνταξιούχων επεκτείνονται μέσω του επανυπολογισμού των μερισμάτων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, αλλά και των εφάπαξ που είναι σε εκκρεμότητα, μετά τον Σεπτέμβρη του 2013. Ακόμα μεγαλύτερες θα είναι οι μειώσεις σε επικουρικές, εφάπαξ και μερίσματα με την υιοθέτηση του νέου τρόπου υπολογισμού τους μετά την ισχύ του νόμου.
  • Επιταχύνεται η κατάργηση του ΕΚΑΣ: Το ΕΚΑΣ καταργείται μέχρι το τέλος του 2019, αλλά ο αριθμός των δικαιούχων θα περιοριστεί με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς την επόμενη διετία.
  • Μείωνονται κατά 60% οι συντάξεις όσων συνταξιούχων απασχολούνται, ενώ τα επιδόματα τέκνων θα δίνονται στο εξής με εισοδηματικά κριτήρια.
  • Το σύνολο της συνταξιοδοτικής δαπάνης, ανεξάρτητα από τον αριθμό των συνταξιούχων, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 16% του ΑΕΠ, δέσμευση που ρητά επαναλαμβάνει ο νόμος, αναπαράγοντας το σχετικό νόμο του 2010 και το 1ο μνημόνιο.
Από την ψήφιση του νόμου ορίζεται, το ποσοστό εισφοράς για τον κλάδο κύριας σύνταξης για όλους τους ασφαλισμένους ανεξαρτήτως απασχόλησης, στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα στο 20%.
Στην περίπτωση των μισθωτών (ιδιωτικού και δημόσιου) αυτό επιμερίζεται στο 13,33% στον εργοδότη και 6,67% στον εργαζόμενο.
Παρά την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης που ρητά ορίζει και ο νέος νόμος, οι εισφορές των μισθωτών θα συνεχίσουν να δίνονται για 14 μισθούς (12 μήνες, δώρα εορτών και επίδομα αδείας)! 
Ετσι, στην περίπτωση 40 ετών Ασφάλισης για το δικαίωμα στην πλήρη σύνταξη, ο ασφαλισμένος θα έχει καταβάλει επιπλέον εισφορές για 80 μήνες, δηλαδή για 46 χρόνια και 8 μήνες, όμως ο συντελεστής αναπλήρωσης θα είναι για 40 χρόνια. Στην περίπτωση 30 χρόνων Ασφάλισης, ο μισθωτός θα πληρώνει για 35 χρόνια εισφορές, αλλά ο συντελεστής αναπλήρωσης θα υπολογίζεται στα 30 χρόνια!
Μικρότερες συντάξεις για τους νέους δικαιούχους
Εθνική σύνταξη: Ορίζεται στα 384 ευρώ, αλλά θα δίνεται ολόκληρη μόνο μετά από 20 χρόνια Ασφάλισης (6.000 ένσημα). Για κάθε έτος λιγότερο των 20 ετών Ασφάλισης, θα μειώνεται κατά 2% και θα πέφτει στα 346 ευρώ στην περίπτωση της 15ετίας.
Ακόμα, η εθνική θα μειώνεται στο μισό στην περίπτωση αναπηρίας με ποσοστό αναπηρίας από 50% έως 66,99%, θα μειώνεται κατά 25% στην περίπτωση αναπηρίας από 67% έως 79,99% και θα δίνεται ολόκληρη στην περίπτωση αναπηρίας μόνο με ποσοστό άνω του 80%.!
Ανταποδοτική σύνταξη: Με το νέο σύστημα, εθνική και ανταποδοτική θα δίνουν αθροιστικά στη 15ετία σύνταξη από 10% έως και 15% μικρότερη σε σχέση με τα σημερινά κατώτερα όρια (486 ευρώ για το ΙΚΑ). Αυτό συμβαίνει, επειδή η κυβέρνηση καταργεί τα κατώτερα όρια, που ορίζονταν με νόμο.
Συγκεκριμένα, ο συντάξιμος μισθός θα είναι ο μέσος όρος των αποδοχών όλου του εργάσιμου βίου, γεγονός που τον περιορίζει, σύμφωνα με εκτιμήσεις από 25% έως και 30% σε σχέση με σήμερα. Ταυτόχρονα, τα ποσοστά αναπλήρωσηςπεριορίζονται για κάθε χρόνο Ασφάλισης, από το 2% με το παλιό σύστημα, στο 0,77% έως και 2% στο νέο σύστημα.
Ετσι, για τα 20 χρόνια Ασφάλισης, το ποσοστό αναπλήρωσης πέφτει στο 16,77% αντί του 40% με το ισχύον σύστημα, για τα 30 χρόνια Ασφάλισης ο συντελεστής αναπλήρωσης μειώνεται στο 26,37% αντί του 60%, στην περίπτωση 35ετίας το ποσοστό αναπλήρωσης γίνεται 33,81%, αντί του 70% και στην περίπτωση 40ετίας συρρικνώνεται στο 42,8% αντί του 80% με το ισχύον.
Το Δ.Σ καλεί τους συν/φους σε αγωνιστική επαγρύπνιση!
Να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη σφαγή των ασφαλιστικών μας κατακτήσεων που ξεκίνησαν όλες οι προηγούμνες κυβερνήσεις!
Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο!
Απαντάμε με 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ!

.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου