Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

13 Απρ 2016

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ!

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο, αφού με νέα εγκύκλιο για τη δήθεν ίδρυση νέων Τημάτων Ενταξης, καταργεί και τα ήδη υπάρχοντα!!!

Η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπ. Παιδείας με εγκύκλιο που έστειλε προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τα ΚΕΔΔΥ με αρ.πρωτ.50351/Δ3-24/3/2016 ανακοίνωσε ότι: στα συγχωνευμένα σχολεία, που το καθένα είχε ξεχωριστό Τμήμα Ένταξης και με τη συγχώνευση παρέμειναν και τα δύο, τώρα το ένα πρέπει να καταργηθεί!
Παράλληλα, με την ίδια εγκύκλιο, για να δημιουργηθεί πλέον ΤΕ, χρειάζονται τουλάχιστον 3 γνωματεύσεις από τα ΚΕΔΔΥ με πρόταση για φοίτηση των μαθητών σε ΤΕ. Αλήθεια ποιο ΚΕΔΔΥ και πότε θα δώσει τις 3 αυτές γνωματεύσεις, όταν είναι γνωστό ότι κάθε γνωμάτευση κάνει μήνες ή και πάνω από χρόνο να δοθεί, λόγω υποστελέχωσης των ΚΕΔΔΥ;
Στην ίδια εγκύκλιο ζητείται από τον οικείο Δήμο, στον οποίο ανήκει το σχολείο που αιτείται ίδρυση ΤΕ, να καταθέσει ξεχωριστό (από το υπόλοιπο σχολείο) προϋπολογισμό για τη λειτουργία του!
Αλήθεια από πότε ο κάθε δήμος πρέπει να καταμερίζει τον προϋπολογισμό λειτουργίας ενός σχολείου ανά τμήμα ή σε επιμέρους πλευρές της λειτουργίας του; Πού το πάει η κυβέρνηση; Μήπως προσπαθεί πονηρά να ξεκινήσει την άμεση εμπλοκή των δήμων και στην λειτουργία και στο περιεχόμενο του σχολείου, στο όνομα της λεγόμενης αποκέντρωσης και της «αυτονομίας» της σχολικής μονάδας;
Τελικά  απ΄ ότι φαίνεται ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι η συρρίκνωση και η κατάργηση των τμημάτων ‘Ενταξης, στο όνομα του γενικότερου «εξορθολογισμού» και των περικοπών, που προτείνουν Ε.Ε και ΟΟΣΑ  και  αυτόν τον στόχο τον υλοποιεί βήμα – βήμα.  Επίσης χρησιμοποιώντας βαρύγδουπους τίτλους, όπως συμπερίληψη και συνεκπαίδευση, επιχειρεί να κρύψει την προσπάθεια της άγριας ενσωμάτωσης των παιδιών που χρειάζονται ειδική αγωγή σε τμήματα πληθωρικά χωρίς το απαραίτητο ειδικό εκπ/κό προσωπικό.
Φτάνει πια! Απαιτούμε:
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ν’ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟΣΟ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ!

Άμεση ίδρυση και επέκταση των Τμημάτων Ένταξης με άμεσους μόνιμους διορισμούς του αναγκαίου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών όλων των παιδιών με ειδικές ανάγκες!

            ΟΛΟΙ  ΚΑΙ  ΟΛΕΣ  ΣΤΗΝ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΣΤΟ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ
                                   ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 11:30 π.μ.
      ΤΟ  Δ.Σ  ΚΗΡΥΣΣΕΙ   3ΩΡΗ   ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ  ΣΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ  11:οο - 14:οο


Προετοιμαζόμαστε για τη 48ωρη Γενική Απεργία εάν η κυβέρνηση καταθέσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα και το πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων  στη βουλή.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου