Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

28 Απρ 2016

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ, ΤΙΜΗΣ & ΑΓΩΝΑ

1η ΜΑΗ 2016   
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Αγώνας- Ρήξη- Ανατροπή! Η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική!

 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
 Το Δ.Σ του ΣΕΠΕ “Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ” απευθύνει αγωνιστικό- ταξικό  χαιρετισμό σε όλους τους εκπαιδευτικούς που μαζί με τους άλλους εργαζόμενους αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, της εξουσίας των μονοπωλίων και των μνημονίων που υπηρετεί και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Τιμάμε με αγώνες τους νεκρούς εργάτες του Σικάγου της Πρωτομαγιάς του 1886, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής του Μάη του '44, τους καπνεργάτες του Μάη του '36 στη Θεσσαλονίκη, τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα.
 Τα εκατομμύρια των αλύγιστων της ταξικής πάλης, που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, που έδωσαν τη ζωή τους για τα δικαιώματα των εργαζομένων: Το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία, την υγεία, τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις,  τη φασιστική απειλή.
Όλους τους νεκρούς της εργατικής τάξης, τα θύματα των εργοδοτικών εγκλημάτων και της αυθαιρεσίας στους χώρους δουλειάς.
Συνεχίζουμε τον ίδιο δρόμο!  Εμπνεόμαστε από τα ίδια φλογερά συνθήματα που γεννήθηκαν μέσα από το καμίνι της ταξικής πάλης και  τις  εργατικές εξεγέρσεις.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, των αντιδραστικών καθεστώτων, που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φτώχεια και το θάνατο και έρχονται αντιμέτωποι με τους δουλέμπορους, τα μέτρα καταστολής της ΕΕ, την αδιαφορία των κυβερνήσεων, το ρατσισμό που καλλιεργεί η Χρυσή Αυγή.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς. Το αίμα που πότισε τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης δεν πήγε χαμένο! Μπορούμε να γίνουμε ισχυροί, να αντεπιτεθούμε και να νικήσουμε.  Αδύναμοι είμαστε όταν μένει ο καθένας μόνος του.
Ο δικός μας δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα, ο δρόμος της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος που θα στοχεύει στον πραγματικό αντίπαλο, τους μονοπωλιακούς ομίλους, την Ε.Ε. και την εξουσία τους. Είναι ο αγώνας απέναντι στον παλιό και νέο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.


Είναι ο αγώνας χωρίς καμία ανοχή στα παζάρια της κυβέρνησης  με ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ. που γίνονται για τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των εφοπλιστών,των τραπεζιτών και των μεγαλέμπορων. Η καταστροφή, η καταλήστευση και η άγρια εκμετάλλευση των εργατών οι μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, η  κατάργηση δικαιωμάτων στην υγεία, την παιδεία, οι απαγορεύσεις στη συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη, τα μέτρα καταστολής στο λαϊκό κίνημα είναι οι πυλώνες της δικής τους ανάπτυξης.
Σήμερα, στην εποχή της τεράστιας τεχνολογικής ανάπτυξης δεν μπορεί ο λαός μας που παράγει τεράστιο πλούτο να οδηγείται στη φτώχεια και την εξαθλίωση, τα παιδιά του να πεινούν, να μην έχουν σωστή πρόσβαση στη γνώση και τη μόρφωση, δασκάλους στα σχολεία τους…  και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση να χαρίζει εκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο με φοροαπαλλαγές και νέα προνόμια. Για τα συμφέροντά τους να παίρνει ενεργά μέρος στο επικίνδυνο παιχνίδι των ανταγωνισμών στην περιοχή μας, στηρίζοντας τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών που αιματοκυλούν τους λαούς από τη Λιβύη ως το Ιράκ και από τη Συρία ως την Ουκρανία.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Και αυτή την Πρωτομαγιά διαδηλώνουμε την αγωνιστική μας ετοιμότητα, την απόφασή μας να υπερασπιστούμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Ως εκπαιδευτικοί δεν θα δεχτούμε με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση την ταφόπλακα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων με το νέο νόμο-λαιμητόμο,την καινούρια αντιλαϊκή φοροκαταιγίδα,τις απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων μας, την κατάργηση των Τμημάτων Ένταξης, και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, το κλείσιμο νηπιαγωγείων, τη νέα αξιολόγηση, την υποχρηματοδότηση της Παιδείας,  τα νέα δεινά στη ζωή μας για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.
Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με την κοινή πάλη εργατών, υπαλλήλων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, φτωχών αγροτών, φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, γυναικών των λαϊκών οικογενειών προχωρούμε μπροστά.

Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά! Όλοι στον αγώνα!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10.30 Π.Μ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου