Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

11 Δεκ 2015

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

 Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Μπήκε Δεκέμβρης και τα κενά στα σχολεία είναι χιλιάδες όπως χιλιάδες είναι και οι αδιόριστοι συνάδελφοί μας, ενώ όσοι φέτος εργάζονται είναι οι "τυχεροί" περιπλανώμενοι ανά την Ελλάδα. Ίσως είναι η πολλοστή φορά που εργάζεσαι σαν αναπληρωτής στο Δημόσιο Σχολείο.
 Κανένας "κοινωνικός διάλογος" δε χρειάζεται για να γίνουν μόνιμοι διορισμοί, που να καλύψουν τα πάνω από 25.000 κενά στην εκπαίδευση! Με το διάλογο απάτη η κυβέρνηση, πιστή στις κατευθύνσεις ΕΕ και ΟΟΣΑ και στο 3ο της μνημόνιο, μας ζητάει να συναινέσουμε στη σφαγή μας!  

 Σας καλούμε να συμμετέχουμε μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, την Παρασκευή 11/12/2015 στη 13:00 μμ, με βασικό αίτημα τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών!  (Τρίωρη διευκολυντική στάση  11-2)
Απαιτούμε να καλυφθούν εδώ και τώρα όλα τα κενά στα σχολεία!
Όλοι μαζί, ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε:

1.      Σταθερή καταβολή του μισθού στο τέλος κάθε μήνα, την απόδοση όλων των δεδουλευμένων, τη μισθολογική αναγνώριση του μεταπτυχιακού τίτλου, την αναγνώριση άμεσα των μισθολογικών κλιμακίων και την αναδρομική καταβολή τους. 
2.      Την καταβολή επιδότησης ενοικίου κι επιδόματος θέρμανσης, την εξασφάλιση δωρεάν μεταφοράς από και προς τον τόπο διαμονής και εργασίας, την επιδότηση όλων των αναπληρωτών με επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.
3.      Πλήρη δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε περίπτωση ασθένειας, και φυσικά αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας για όλη τη διάρκεια της αναρρωτικής τους άδειας, καθώς και την εξασφάλιση άδειας ανατροφής τέκνων σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως ισχύει και στους μόνιμους εκπαιδευτικούς.
4.      Την αναδρομική χορήγηση του επιδόματος Θέσης Ευθύνης σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που έχουν υπηρετήσει σε τέτοιες θέσεις, και πριν την 1-9-2013.
5.      Να αντιστοιχεί ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης σε κάθε παιδί, όπως ίσχυε και παλιότερα.
6.      Την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, όσο και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.
7.      Πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές, ίδια με των μονίμων.


Απαιτούμε μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, είναι το βασικό μας αίτημα που μας ενώνει όλους!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου