Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

23 Δεκ 2015

AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ FORTHNET-NETMED


Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών ¨Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ¨ καταγγέλλει την εργοδοσία της  Forthnet Nova  για την αυταρχική της στάση απέναντι στο Σωματείο Εργαζομένων  Forthnet- Netmed.


εργοδοσία της Forthnet Nova έχει προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και μέλη της διoίκησης του Σωματείου Εργαζομένων ForthnetNetmed, ενώ συνεχίζει την εργολαβοποίηση και την πρόσληψη επινοικιαζόμενων.  Ενόψει μάλιστα της μάχης που δίνει το Σωματείο για υπογραφή συλλογικής σύμβασης , η εργοδοσία προχωρά ένα βήμα παραπέρα καταθέτοντας αγωγή εναντίον του Σωματείου, που στρέφεται κυρίως σε όσους εργάζονται στην εταιρεία μέσω εργολάβων και δουλεμπορικών και είναι εκλεγμένοι σε αυτό.
Ουσιαστικά προσπαθεί  απροκάλυπτα να παρέμβει  στη συνδικαλιστική δράση του Σωματείου, στοχεύοντας αφενός να το διαλύσει ,αφετέρου να παραδειγματίσει, να φιμώσει και να τρομοκρατήσει όσους οργανώνονται και διεκδικούν στο χώρο εργασίας. Επίσης, οι συνεχείς απολύσεις ακόμα και μελών του Σωματείου στοχεύουν ώστε η στελέχωση της εταιρείας να γίνει  με προσωπικό που θα έχει περιορισμένα δικαιώματα και μισθούς πείνας και θα φοβάται να υψώσει φωνή απέναντι στην  εκμετάλλευση της εργοδοσίας.
Οι διώξεις, η τρομοκράτηση και ο περιορισμός μισθών και δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι πάγια τακτική των εργοδοτών του κάθε  κλάδου και ενισχύεται από τις πολιτικές των κυβερνήσεων οι οποίες καταργούν βασικά εργασιακά δικαιώματα και αφήνουν τους εργοδότες να αυθαιρετούν ώστε να αυξάνονται τα κέρδη τους με την κατακόρυφη μείωση του κόστους της εργατικής δύναμης.
Ο Σύλλογός μας εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στους εργαζομένους της  Forthnet και χαιρετίζει τις απεργιακές τους  κινητοποιήσεις .

Απαιτούμε από τη διοίκηση της Forthnet Nova:

  • Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων
  • Άμεση απόσυρση της αγωγής κατά του Σωματείου Forthnet-Netmed
  • Καμία παρέμβαση και δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης
  • Υπογραφή συλλογικής σύμβασης για όλους με τους όρους που θέτουν οι εργαζόμενοι.                                 


ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ  ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.



              ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ! Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΕΙΝΑΙ  ΤΟ  ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου