Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

21 Νοε 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΠΕΡΓΩΝ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Με κάθε τρόπο η εργοδοσία της επιχείρησης «Ζούρα» (πτηνοτροφικές επιχειρήσεις), προσπαθεί να κάμψει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο σύνολο των επιχειρήσεών της.   Μαζική, σχεδιασμένη επέμβαση μονάδων της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ, σημειώθηκε λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου «Χάρμα» συμφερόντων «Ζούρα», μετά από καταγγελία της εργοδοσίας.
Οι αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία Πταισματοδίκη, προσήγαγαν τους 28 απεργούς που περιφρουρούσαν την απεργία, ανάμεσά τους τον γραμματέα του ΕΚΘ, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τροφίμων-Ποτών, τον πρόεδρο του Πανελλαδικού Επιχειρησιακού Σωματείου, εργαζομένους από το εργοστάσιο της Χαλκίδας που βρέθηκαν στο εργοστάσιο για συμπαράσταση,  αλλά και μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ, που βρίσκονταν στο πλευρό τους, συμπεριλαμβανομένων 4 μελών της διοίκησης του Κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας.  Οι απεργοί και τα μέλη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Νέας Ιωνίας, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης και μετά τη μήνυση του διευθυντή της εταιρείας, οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι για παράνομη βία και διατάραξη εργασιακής ειρήνης. 
Οι εργαζόμενοι, που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, επί μήνες αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση ως εγκληματίες, βρίσκονται ως τώρα στη σήμανση για δακτυλικά αποτυπώματα, την ίδια στιγμή που η εργοδοσία που τους αφήνει απλήρωτους, τους τρομοκρατεί και τους απολύει, όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερη και ανενόχλητη αλλά δίνει εντολές για συλλήψεις.
Αυτό είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης που πρέπει να γκρεμίσουμε! Μισή ζωή, απληρωσιά, ανεργία, δουλειά χωρίς δικαιώματα και όταν οι εργαζόμενοι τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι ενάντια στην αδικία, να αντιμετωπίζουν την κρατική καταστολή και την ταξική δικαιοσύνη.
Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν τώρα στα σωματεία τους. Μόνο η δική μας οργάνωση και αγώνας μπορούν να απαντήσουν στον κλιμακούμενο αυταρχισμό, στα νέα και παλιά αντεργατικά μέτρα

Ο Σύλλογος εκπ/κών Π.Ε. “Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ” συμπαραστέκεται στον αγώνα των  απεργών, καταδικάζει τη συντονισμένη τρομοκρατία εργοδοσίας και αστυνομίας,  καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τη στηρίζει και απαιτεί τώρα την απελευθέρωση των συλληφθέντων και την  απόσυρση όλων των κατηγοριών.       


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου