Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

25 Νοε 2015

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ : ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΜΑΣ

 ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ
ΚΑΤΩ Η ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ
Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
Με το νέο νομοσχέδιο που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη βουλή με τη γνωστή διαδικασία του «κατεπείγοντος» και ψηφίστηκε με 153 ψήφους, ανοίγει ο δρόμος για μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, για νέους φόρους σε βάρος των εργατικών λαϊκών οικογενειών.
 Γι’ αυτό σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε γειτονιά, όλοι μια γροθιά να μην αφήσουμε κανένα λαϊκό σπίτι απροστάτευτο απέναντι στους πλειστηριασμούς.

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη μας ! Κανένας μόνος του. Συλλογικά, μαζικά και οργανωμένα  ν’ απαντήσουμε. 
Να βάλουμε φρένο συνολικά στην πολιτική  που καθημερινά μας πτωχεύει, τσακίζοντας μισθούς και συντάξεις, διαλύοντας το ασφαλιστικό συστημα, που μας οδηγεί στην εξαθλίωση, που αναδεικνύει με κάθε τρόπο τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού.
Το Δ.Σ. σας καλεί να απαντήσουμε στην νέα επίθεση Κεφαλαίου – κυβέρνησης - ΕΕ, στις απαιτήσεις των μνημονίων διαρκείας, με τη συσπείρωση στο Συλλόγό μας, με ανάπτυξη των συλλογικών διαδικασιών, με συγκεκριμένα πρακτικά μέτρα. ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ οι ατομικές λύσεις της νομικής οδού. Βλέπετε: Δεν σέβονται τίποτα. Τα ανατρέπουν όλα. Ακόμα και τη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Καλούμε όλους τους συν/φους που βρίσκονται μποστά στον κίνδυνο να χάσουν το σπίτι τους, επειδή έφτασαν στο σημείο να μην  μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους και φορολογικές τους «υποχρεώσεις», όσους είναι στο «κόκκινο», αλλά και όσους θα τους ακολουθήσουν,αφού το νέο μισθολόγιο θα συρρικνώσει κι άλλο το εισόδημά μας, να απευθυνθούν στο  Δ.Σ. χωρίς ντροπές και εγωισμούς.
Μας πετούν στο δρόμο. Μαζί να αντιμετωπίσουμε το ξεσπίτωμά μας. Να σηκώσουμε κίνημα. Να βγει στην επιφάνεια η κλοπή. Δεν φταίμε εμείς για την κρίση τους . Αυτοί μας έφτασαν στα όρια της φτώχειας.
Να συντονίσουμε τα βήματά μας με τα άλλα σωματεία της περιοχής μας, τις λαϊκές επιτροπές, τους γείτονές μας, τους γονείς των μαθητών μας. Όλοι μαζί να διαμαρτυρηθούμε δυναμικά στις τράπεζες και στα Υπουργεία.
 Να περιφρουρήσουμε το δικαίωμα στη στέγη. Να μπλοκάρουμε σαν μια γροθιά τους πλειστηριασμούς. Να μην τολμήσουν να εμφανιστούν στη γειτονιά μας για να επιδώσουν ούτε μια έξωση. Να ύψωσουμε τείχος ανθρώπινο στα κοράκια των τραπεζών. Να απαιτήσουμε την κατάργηση του νόμου,τη διαγραφή των χρεών.
Αυτοί που ανακεφαλαιοποιήθηκαν από τις απώλειες των μισθών μας και των συντάξεων,από τα χαράτσια και τον ΕΝΦΙΑ δεν έχουν δικαίωμα να αγγίξουν σπίτι λαϊκό.
 Αρκετά τους πληρώσαμε. Μην ολιγωρείτε. Επικοινωνείστε μαζί μας. Εμείς πρώτοι, τα μέλη του Δ.Σ, καταγράφουμε τους εαυτούς μας ως υπερχρεωμένους στις λίστες του Συλλόγου μας.
Σας καλούμε, σε μια πρώτη συνάντηση, τη Δευτέρα 14/12/2015   και ώρα 6μμ στο 4ο Δημ. Σχ. Ν.Ιωνίας (απέναντι από τον ΗΣΑΠ) να συζητήσουμε, να συγκροτήσουμε επιτροπή αγώνα, να ακούσουμε και τις δικές σας προτάσεις, να σκεφτούμε μαζί λύσεις.
Ψηλά το κεφάλι. Δεν θα αφήσουμε συνάδελφο, δεν θα αφήσουμε μαθητή μας να χάσει το σπίτι του. Θα μας βρουν μπροστά τους.
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου