Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

21 Νοε 2016

Με αφορμή τη δήλωση των αιρετών στο Β΄ΠΥΣΠΕ ΑΘΗΝΑΣ

Με αφορμή την κοινή ανακοίνωση των αιρετών στο Β΄ΠΥΣΠΕ Αθήνας για τον τρόπο λειτουργίας του ΠΥΣΠΕ και τους χειρισμούς του στις τοποθετήσεις συναδέλφων όλων των ειδικοτήτων, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας από πολύ νωρίς είχε καταγγείλει  την όλη διαδικασία με ανακοίνωσή του αλλά και με τις επανειλημμένες κινητοποιήσεις του στα γραφεία της Β΄Δ/νσης.  Το ίδιο κάναμε και για τις τοποθετήσεις των συναδέλφων της παράλληλης στήριξης. 

Σήμερα 3 μήνες σχεδόν από την έναρξη των σχολείων, συνάδελφοι των ειδικότητων μετακινούνται ως και σε 5 σχολεία ενώ το ΥΠΠΕΘ υπόσχεται οργανικότητα (και όχι οργανική) στη Δ/νση που υπηρετούν (άρα και συνεχείς μετακινήσεις και διχόνοια με τις υπόλοιπες ειδικότητες που δεν θα πάρουν οργανική) μόνο στους μεταταχθέντες. Υπάρχουν βέβαια και νηπιαγωγοί που ενώ δήλωσαν και πήραν τοποθέτηση σε νηπιαγωγείο που φαινόταν ότι είχε κενή θέση, αναγκάζονται να μετακινούνται κάθε μέρα σχεδόν σε όλη τη Β΄Αθήνας, γιατί στην πραγματικότητα αυτή η θέση δεν ήταν κενή!! Με  αποτέλεσμα αυτές οι συν/φισσες να χάσουν άλλες θέσεις που μπορούσαν να δηλώσουν και να τοποθετηθούν. 

Η ανακοίνωση των αιρετών έρχεται να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες μας και τις καταγγελίες μας. 
Φτάνει πια! 
Απαιτούμε την άμεση λύση όλων των προβλημάτων που δημιούργησε αυτός ο τρόπος λειτουργίας του ΠΥΣΠΕ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»                     Αρ.Πρωτ. 132
Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Mεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης                Νέα Ιωνία   12/9/2016
Μουταλάσκη 64 Ν. Ιωνία                                                                 Προς : τα μέλη μας
6983026656                                                                                                τον τύπο                        
mail : segseferis@gmail.com ή gseferisedu@gmail.com                             
                                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
« ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ    Ή ... ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Συναδέλφισσες / φοι
Τα αποτελέσματα της εφαρμογής του « Νέου Τύπου Ολοήμερου Σχολείου » που στηρίζεται στην κατεύθυνση  ΕΕ-ΟΟΣΑ για  τον «εξορθολογισμό»  του κόστους  στην  Εκπ/ση
(υποχρηματοδότηση,  μείωση των προσλήψεων ,  κατάργηση των διορισμών,   επέκταση της κινητικότητας και των ελαστικών σχέσεων εργασίας,    «εξαφάνιση»  την ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό,  αύξηση των υπεραριθμιών και της διαθεσιμότητας,  μείωση των λειτουργικών κενών και κατ΄επέκταση μελλοντικά και οργανικών θέσεων, νέες συμπτύξεις τμημάτων…)  όπως έγκαιρα από τις αρχές Αυγούστου ο σύλλογός μας είχε προειδοποιήσει  με την αρ. πρωτ. 116/5-8-2016 ανακοίνωση του σε συνδυασμό με παρατυπίες, λάθη και παραλείψεις εκ μέρους του ΠΥΣΠΕ ( με ευθύνη των διορισμένων μελών του)  είναι πλέον  ορατά   στη Β΄Δ/νση .

Τις τελευταίες ημέρες ύστερα από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις , αναβολές και συνεχείς αλλαγές των πινάκων με τα λειτουργικά κενά των σχολείων και με τα ονόματα των συναδέλφων  ΠΕ 70  που μετακινούνται ως υπεράριθμοι (στο ορθόν (;;)... όπως αναφέρεται  κάθε φορά στην ιστοσελίδα της Δ/νσης  αλλά και πάλι στο παράτυπον και  στο λάθος είναι όπως καταγγέλλουν αιρετοί  και συνάδελφοι  που μετακινούνται ), με ομαδοποιήσεις  σχολείων  για να καλυφθούν οι ώρες  των συναδέλφων των ειδικοτήτων,  με  την αναμονή και το άγχος των τελευταίων αλλά και των αποσπασμένων σε ποιο σχολείο θα παρουσιαστούν,  σε συνδυασμό με τις μηδενικές προσλήψεις αναπληρωτών ΠΕ 70, τις ελάχιστες σε ό,τι  αφορά τις άλλες ειδικότητες, οι οποίες είναι πολύ πιο κάτω από τις πραγματικές ανάγκες  που έχει η περιοχή μας, ένα είναι βέβαιο  ότι τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά  όσο και αν το Υπουργείο διαφημίζει το αντίθετο.  

Και αυτό είναι  αποτέλεσμα  της πολιτικής του ίδιου του υπουργείου  αλλά και της προσπάθειας του προέδρου (δ/ντη Β΄Δ/νσης) και των διορισμένων  μελών του  ΠΥΣΠΕ να κινηθούν με γνώμονα αυτή την πολιτική.   Οι  αβλεψίες, οι  παραλείψεις,  τα λάθη ακόμα  και οι παρατυπίες  που και αυτά τα ίδια  μέλη παραδέχονται, επικαλούμενα  την απειρία τους,  δεν δικαιολογούν  την καθυστέρηση της σωστής παράθεσης  στοιχείων ( π.χ.  πρόσκληση αυτών που ως τελευταίοι τοποθετηθέντες κρίνονται υπεράριθμοι να καταθέσουν  δήλωση προτίμησης σχολείων ,  τη στιγμή που είχε προηγηθεί  πρώτη πρόσκληση όσων ήθελαν να δηλώσουν υπεράριθμοι  ενώ δεν  ήταν τελευταίοι τοποθετηθέντες , η ανάρτηση των μορίων και η σειρά των προτιμήσεων  των υπεραρίθμων.... πράγματα που δεν έγιναν ) από  μια διοικητική  υπηρεσία  που λειτουργεί καθόλα με τον ηλεκτρονικό τρόπο διακυβέρνησης τα τελευταία χρόνια, όπως η ίδια υποστηρίζει .

 Οι  μόνοι που δεν έχουν ευθύνη γι΄αυτή την κατάσταση είναι οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών , όσο και αν κάποιοι από τη συγκεκριμένη υπηρεσία είτε προσπαθώντας να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες  είτε  γιατί παίζουν ένα βρόμικο  πολιτικό παιχνίδι  σπέρνουν την «είδηση» , ανώνυμα  βέβαια , ότι και καλά τα σωματεία και οι συνδικαλιστές  παρεμποδίζουν  τις συνεδριάσεις  του ΠΥΣΠΕ γι΄αυτό υπάρχουν και καθυστερήσεις στις  διάφορες υπηρεσιακές μεταβολές .
Φταίνε τα σωματεία όταν π.χ. εμφανίζεται  σε μια σχολική μονάδα  1 λειτουργικό κενό και μετακινούνται 2 συν/φοι ως υπεράριθμοι;  Ή  όταν μετακινούνται συνάδελφοι από «κλειστό» σχολείο σε κάποιο που δεν το έχουν δηλώσει καν, αφού πρώτα έχουν τοποθετηθεί ήδη σε σχολείο της προτίμησης τους, κατά προτεραιότητα, και έχουν αναλάβει και τάξη; ή όταν τοποθετείται συν/φος ως υπεράριθμος σε σχολείο που δεν φαίνεται ότι έχει κενό;

Απαιτούμε την  ακύρωση  του πίνακα  τοποθετήσεων ,  την  ανάρτηση των πραγματικών λειτουργικών κενών όλων των ειδικοτήτων, την ανάρτηση ονομαστικής κατάστασης όσων  κρίνονται υπεράριθμοι και την εκ νέου  υποβολή  των δηλώσεών  τους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                                           ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου