Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

19 Νοε 2017

ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΙΤΙΣΗΣ!


Μετά  την προσπάθεια της  κυβέρνησης να αποκλειστούν  οι  συνάδελφοι  αναπληρωτές από τη δυνατότητα να συμπληρώνουν το ωράριό τους με ενισχυτική διδασκαλία ή διοικητικό έργο έρχεται τώρα ο αποκλεισμός τους από τη δυνατότητα  να προσμετράται   η  ώρα της σίτισης στο διδακτικό τους ωράριo.

 Με προφορική εντολή από τη Διεύθυνση  Εκπαίδευσης Γ Αθήνας   οι αναπληρωτές ΕΣΠΑ δεν  θα έχουν το δικαίωμα να συμπληρώνουν το ωράριο τους  με την ώρα της σίτισης του Ολοήμερου Προγράμματος, όπως ισχύει  για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Άλλος ένας διαχωρισμός συναδέλφων για το πιο ευάλωτο τμήμα των εκπαιδευτικών, που έχουν το ίδιο αντικείμενο εργασίας  όμως  αποκλείονται από συγκεκριμένες εκπαιδευτικές διαδικασίες εξαιτίας της διαφορετικής πηγής από την οποία χρηματοδοτείται  η μισθοδοσία τους (βλ. ΕΣΠΑ).
 Αυτό είναι το «νέο» τοπίο των «ευέλικτων» και «σύγχρονων» εργασιακών σχέσεων, που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και που σημαίνει συγκεκριμένοι περιορισμοί, εργαζόμενοι λάστιχο, κατηγοριοποιήσεις, δηλαδή χτύπημα εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων.
Αυτός είναι και ο ρόλος των στελεχών εκπαίδευσης που με προφορικές εντολές και στο όνομα της «εξορθολογισμού»  αντιμετωπίζουν τους συναδέλφους αναπληρωτές σαν εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας  για να μπορούν εύκολα να υλοποιούν την αντιλαϊκή– αντιεκπαιδευτική πολιτική  της κυβέρνησης .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ η απαράδεκτη οδηγία  και να εξασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή των αναπληρωτών συναδέλφων σε όλη την εκπαιδευτική διαδικασία του σχολείου .

Διεκδικούμε αταλάντευτα: ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΎΣ - ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
 Και ως τότε ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ.


Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας  στη Διεύθυνση Γ΄ Αθήνας την Τετάρτη 22/11/2017 στις  2.00 μμ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου