Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

17 Νοε 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ



Το  Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας στη Μάνδρα και στη  Ν.Πέραμο Αττικής.

Εκφράζει  ταυτόχρονα και την αγανάκτησή του γιατί η αναφορά των αιτιών, κάθε φορά σε ανάλογες καταστροφές, στα ακραία καιρικά φαινόμενα και η συνήθεια ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά, από διάφορους «ειδικούς» και πολιτικούς «αρμόδιους», είναι τουλάχιστον προκλητική και εξοργιστική.

Η αλήθεια είναι  ότι όταν η αντιπλημμυρική προστασία αντιμετωπίζεται ως κόστος και όχι ως σύγχρονη βασική κοινωνική ανάγκη με ευθύνη του κράτους, οι φτωχογειτονιές και ο εργαζόμενος λαός θα το πληρώνουν πολύ ακριβά μετρώντας δυστυχώς θανάτους και τραυματισμούς.

Τα αντιπλημμυρικά έργα δεν επιλέγονται γιατί δεν είναι ανταποδοτικά. Δεν είναι διόδια για να αποφέρουν εκατομμύρια ευρώ κέρδη, με αποτέλεσμα με μία ώρα μπόρας να χάνονται ανθρώπινες ζωές, φτωχοί άνθρωποι, να καταστρέφονται οικογένειες.

Η απώλεια της ανθρώπινης ζωής από καιρικά φαινόμενα αποτελεί δυστυχώς ένα χαρακτηριστικό επαναληπτικό γεγονός που φέρνει στο φως με τον πιο τραγικό τρόπο, τα επίκαιρα ερωτήματα απέναντι στον στόχο της «ανάπτυξης» που αναμασά η κυβέρνηση: «Τί είδους ανάπτυξη; για ποιους; με τι χαρακτηριστικά; και για ποιες ανάγκες;».

Ο ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» ΑΠΑΙΤΕΙ: Να ληφθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών.  Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, ιδιαίτερα σε περιοχές με οξυμένα και εμφανή προβλήματα, ώστε να μη μετρήσουμε άλλους νεκρούς από καιρικά φαινόμενα.

To   Δ.Σ.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου