Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

14 Νοε 2017

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΩΝ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/11

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΥΜΕΡΑ!
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ!


Συνάδελφοι, παρά την τεράστια κατακραυγή με αποφάσεις δεκάδων σωματείων εκπαιδευτικών, γονέων και εργαζομένων, που συμμετείχαν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στην ΔΙΔΕ Πειραιά, η κυβέρνηση εμμένει στην ανάλγητη και βάρβαρη απόφαση της να πετάξει στο δρόμο συναδέλφους αναπληρωτές με αυτοάνοσα νοσήματα, εξαιτίας της πολύμηνης καθυστέρησης των υπηρεσιών να εκδώσουν τα πιστοποιητικά υγείας. Ζητά δηλαδή τα ρέστα από τους εργαζόμενους, αφού ξεδόντιασε τις υπηρεσίες υγείας (ΚΕΠΑ) με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους.
H πράξη αυτή της κυβέρνησης δεν αφορά μόνο τους δυο συναδέλφους, αφού έτσι και αλλιώς ανοίγει το ζήτημα και για άλλους εκπαιδευτικούς των ειδικών κατηγοριών, είναι κομμάτι της πολιτικής που τσακίζει ωμά, χωρίς προσχήματα το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία.
Στέλνει το μήνυμα μιας πολιτικής που :
  • Μετρά τις ανθρώπινες ζωές, που ζυγίσει τις ανθρώπινες με ανάγκες με βάση τους στόχους των ματωμένων πλεονασμάτων, τους στόχους ενός βάρβαρου συστήματος για «εξοικονόμηση» δαπανών από την παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση, την πρόνοια.
·        Εμπαίζει εδώ και δέκα σχεδόν χρόνια αδιόριστους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, την στιγμή που οι ελλείψεις στα σχολεία είναι τραγικές.
·        Με θράσος αφήνει ακόμα και χωρίς στέγη δεκάδες συναδέλφους αναπληρωτές, εργαζόμενους ουσιαστικά δεύτερης κατηγορίας  με τσακισμένα δικαιώματα στις άδειες, στην γεννά, στην ανατροφή των παιδιών, στις αρρώστιες.
·        Ποντάρει  στο αλληλοφάγωμα  των εργαζομένων για να κρύψει τις ευθύνες της και να διαιρέσει το κίνημα, κάνοντας παιχνίδι με τους πίνακες, με τις ειδικότητες και τις
·       αναθέσεις, ανακυκλώνοντας ανέργους, την ίδια στιγμή που εφαρμόζει νόμους και εγκυκλίους που υποβαθμίζουν την εκπαίδευση και φέρνουν  νέες απολύσεις.
·       Παλιά και νέα μέτρα κομμάτι, κομμάτι φτιάχνουν το σχολείο των πολύ χαμηλών απαιτήσεων για τους μαθητές της λαϊκής οικογένειας, το σχολείο της μονομέρειας και της ημιμάθειας, κάτι που αντικειμενικά θα φέρει και άλλες απολύσεις, θα σαρώσει τα υπάρχοντα δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών, μονίμων και αναπληρωτών.

Συνάδελφοι, η ανάλγητη στάση της κυβέρνησης, ο αυταρχισμός της απέναντι σε εργαζόμενους δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Εδώ και τώρα να απαντήσουμε ενωμένοι εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι γονείς και μαθητές απέναντι στην κοροϊδία.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ, ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/11/2017 13.30 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ:

  • ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ-ΛΑΣΤΙΧΟ
  • ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ
  • ΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου