Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

1 Νοε 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ


Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Δ.Σ. του  ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» με του δημάρχους της περιοχής μας (εκτός από  τη συνάντηση με τον δήμο Λυκόβρυσης –Πεύκης που θα ακολουθήσει) για τα προβλήματα των Νηπιαγωγείων.

 Ο Σύλλογός μας πρόβαλε το αίτημα ότι θα πρέπει τα δημοτικά συμβούλια  να συζητήσουν  και να βρουν λύσεις για  το ζήτημα της σίτισης  των νηπίων  με  προσλήψεις τραπεζοκόμων και πρόσθετων  καθαριστριών απαιτώντας από τα αρμόδια υπουργεία τα απαραίτητα  κονδύλια.

·         Ο Δήμαρχος της Ν. Ιωνίας δεν δεσμεύτηκε για τη άμεση λύση του προβλήματος, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι δεν προβλέπονται προσλήψεις τραπεζοκόμων και  τα οικονομικά  του δήμου δεν επιτρέπουν παράπανω έξοδα από τα προβλεπόμενα. Προτείναμε να απαιτήσει ο δήμος την αύξηση της κρατικής επιχορήγησης προς τη σχολική επιτροπή για  την πρόσληψη ειδικού βοηθητικού προσωπικού.    Δεσμεύτηκε να φέρει το συγκεκριμένο θέμα  για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και σε περίπτωση που το αίτημα του συλλόγου τύχει θετικής απόφασης να το προωθήσει ο δήμος στα συναρμόδια υπουργεία.

·         Ο  γραμματέας του Δημάρχου Ηρακλείου που μας υποδέχτηκε, μιας και ο δήμαρχος απουσίαζε, μας πληροφόρησε ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει ήδη συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα και έχει πάρει απόφαση να απευθυνθεί στα συναρμόδια υπουργεία  και στην ΚΕΔΕ.

·         Στο δήμο Μεταμόρφωσης ενημερώθηκαν ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής.  Ο δήμαρχος  έδειξε κατανόηση  για το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νήπια των οικογενειών του δήμου, τα οποία  αναγκάζονται σε πολλά νηπιαγωγεία να τρώνε κρύο φαγητό. Ισχυρίστηκε ότι θεσμικά δεν μπορεί να «παρέμβει», εμείς όμως προτείναμε να συζητηθεί  το θέμα στη σχολική επιτροπή και στο δημοτικό συμβούλιο και να εισηγηθούν  τη λύση του  στο  υπ. Παιδείας  και το υπ. Εργασίας.

Την Τετάρτη 25/11 ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κάλεσε τους Δ/ντές των σχολείων του Δήμου που το υπουργείο παιδείας έχει προτείνει για την εφαρμογή του προγράμματος «δωρεάν σχολικά γεύματα». Στη συνάντηση, που συμμετείχε και η γραμματέας του Δ.Σ.  του συλλόγου μας, ο δήμαρχος αρχικά δήλωσε ότι το πρόγραμμα πρέπει να υλοποιηθεί οπωσδήποτε, αν και το προηγούμενο διάστημα είχε ενημερωθεί από τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων για τα προβλήματα που θα προκύψουν. Ανακοίνωσε την πρόθεσή του,  για την πραγματοποίηση της μεσημεριανής σίτισης στο σχολείο, να εισηγηθεί την έγκριση από τον Δήμο κονδυλίου  για τραπεζομάντιλα μιας χρήσης και υπερωριακή αποζημίωση στις καθαρίστριες των σχολείων για την καθαριότητα των αιθουσών και των θρανίων μετά το τέλος του φαγητού. Σε ότι  αφορά τη διανομή και την επίβλεψη του γεύματος δεν έδειξε να κατανοεί και να συμμερίζεται τις δυσκολίες που επισημαίνουμε, γιατί σε επικοινωνία του με το υπ. Παιδείας τον ενημέρωσαν ότι οι εκπαιδευτικοί ….. «έχουν εργασιακό ωράριο 8-2».  Η γραμματέας του Δ.Σ.  και οι περισσότεροι από τους Δ/ντές που πήραν τον λόγο  εντόπισαν τις δυσκολίες που έχει  η εφαρμογή του προγράμματος για σίτιση μέσα στο  σχολικό χώρο καθώς δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις (χώροι σίτισης, τραπεζοκόμοι..) καταθέτοντας  ταυτόχρονα τους προβληματισμούς:  ποιος θα κάνει τη μεταφορά των φαγητών  από το φορτηγό διακίνησης μέσα στο σχολείο; Σε ποιον χώρο θα σιτίζονται οι μαθητές; ποιος  θα καθαρίζει τα θρανία και θα στρώνει τα τραπεζομάντιλα; Ποιος θα σερβίρει τα φαγητά; Πότε θα προλαβαίνουν οι μαθητές  ενός ολόκληρου σχολείου να τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής μέσα στον προτεινόμενο χρόνο; 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η θέση του συλλόγου μας είναι σαφής:  ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ

1.      Πρόσληψη και πληρωμή από το κράτος ειδικού προσωπικού στα ολοήμερα σχολεία, νηπιαγωγεία και δημοτικά ( τραπεζοκόμοι, καθαριστές, γενικών καθηκόντων, 
φύλακες... ) με σταθερές  σχέσεις εργασίας  και συγκεκριμένα καθήκοντα.    

2.      Κατάλληλοι και υγιεινοί χώροι σίτισης για τους μαθητές.   
                                                                                                             
3.      Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της δωρεάν σίτισης και αποχωρούν στις 13.15 να παίρνουν το φαγητό στο σχόλασμα στο σπίτι τους, αφού δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη σίτιση τους στο σχολείο.  

Το Δ.Σ.  παρέχει πλήρη κάλυψη στους συλλόγους διδασκόντων για την  υλοποίηση  της παραπάνω απόφασης  του Δ.Σ.  Στα εργασιακά και διδακτικά καθήκοντα των εκπαιδευτικών δεν είναι  ούτε  η μεταφορά,  ούτε το ζέσταμα, ούτε το σερβίρισμα των φαγητών.                                            





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου