Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

15 Δεκ 2013

Συγκέντρωση υπογραφών κατά της αυτοαξιολόγησης

Αρ. Πρωτ. 56
Νέα Ιωνία 13/12/2013
Προς :  Τα μέλη του Συλλόγου μας.
                               


ΌΧΙ στην αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση.

Όχι στο νέο σχολείο της αγοράς και τις απολύσεις!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Λίγο πριν το νέο χρόνο η κυβέρνηση, υλοποιώντας το θεσμικό πλαίσιο για την αξιολόγηση που κατάρτισαν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και η κυβερνώσα αριστερά της ΔΗΜΑΡ, στέλνει την εγκύκλιο - «μπουναμά» της έναρξης της «αυτοαξιολόγησης». Ταυτόχρονα, είναι σε εξέλιξη η προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν σεμινάρια διευθυντών για την αξιολόγηση. Σεμινάρια που μέχρι τώρα δεν έγιναν πουθενά εξ  αιτίας της μαζικής κι αποφασιστικής κινητοποίησης των Συλλόγων και των ΕΛΜΕ όλης της χώρας.  

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης», μέσα από τα συλλογικά της όργανα (ΔΣ, ΓΣ), έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα για την αξιολόγηση, η οποία καμία σχέση δεν έχει με τη βελτίωση του σχολείου και του εκπαιδευτικού. Αντίθετα, αποτελεί βασικό εργαλείο για την προώθηση του νέου σχολείου της αγοράς, ενός σχολείου που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που θα έχει διαφοροποιημένο πρόγραμμα, που οι γονείς θα βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, που οι μαθητές θα μαθαίνουν μόνο όσα και ό,τι έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις. Σε αυτό το σχολείο έχουν θέση μόνο οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η τρομοκρατία - χειραγώγηση και οι απολύσεις των εκπαιδευτικών. Η αξιολόγηση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΟΣΑ και των επιχειρηματικών ομίλων για την εκπαίδευση.

Το διεκδικητικό μας πλαίσιο είναι, επίσης, σαφές:

ü     Ζητάμε την κατάργηση όλων των νόμων για την αξιολόγηση.
ü     Οργανώνουμε πλατιά καμπάνια ενημέρωσης σε γονείς, για το τι σημαίνει αξιολόγηση, τι επιπτώσεις θα έχει στο μαθητή, στο σχολείο, στη λαϊκή οικογένεια. Η απόκρουση της αξιολόγησης του σχολείου και του εκπαιδευτικού, ανεξαρτήτως μορφής, είναι υπόθεση γονιών – εκπαιδευτικών – μαθητών, ευρύτερα λαϊκή υπόθεση.
ü     Παίρνουμε μέτρα ώστε συλλογικά να οργανώσουμε την ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη. Χωρίς οργανωμένη και συλλογική απειθαρχία η αξιολόγηση δεν είναι δυνατόν να αποτραπεί! Μπλοκάρουμε με όρους συλλογικών αποφάσεων και όρους κινήματος την οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης και την ακυρώνουμε στην πράξη με αποφάσεις ΔΣ, Γενικών Συνελεύσεων και Επιτροπών Αγώνα.
ü     Κανένα στέλεχος της εκπαίδευσης που αναλαμβάνει οποιονδήποτε ρόλο στην εφαρμογή της αξιολόγησης δεν έχει θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι η ώρα οι δθευθυν τές να αποφασίσουν αν θα σταθούν στο πλευρό της διοίκησης ή των συναδέλφων και του Συλλόγου. Μέση λύση δεν υπάρχει. Έξω οι αξιολογητές από τα σωματεία.
ü     Δε συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της αξιολόγησης (σεμινάρια, αυτοαξιολόγηση, κατάθεση φακέλου, Portfolio, προγράμματα, κλπ). Δε δεχόμαστε τους αξιολογητές στην τάξη, δε συνεργαζόμαστε μαζί τους.

Στη βάση των παραπάνω θέσεων καλούμαστε να αποκρούσουμε τη νέα κυβερνητική επίθεση.

·   Συμμετέχουμε στην καμπάνια της ΔΟΕ για συλλογή υπογραφών ενάντια στην αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση. Σας στέλνουμε το σχετικό κείμενο του Συλλόγου μας. Μαζέψτε υπογραφές στο σχολείο σας. (ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΕΔΩ)
·   Οποιαδήποτε στιγμή καλέσουν σεμινάρια διευθυντών για την αυτοαξιολόγηση, ενεργοποιούμε τη στάση εργασίας της ΔΟΕ και παρεμβαίνουμε για τη διάλυσή του σεμιναρίου (όπως άλλωστε έχει γίνει σχεδόν σ΄ όλη τη χώρα).

Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΝΕΤΤΑ ΑΛΤΑΝΗ                             ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Δείτε επίσης:
Πρόταση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προς τους Εκπαιδευτικούς Π.Ε. για συγκέντρωση υπογραφών για την αξιολόγηση
Εφαρμογή του θεσμού της Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας κατά το σχολικό έτος 2013-2014 – Διαδικασίες»

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου