Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

6 Δεκ 2013

Καταργούν τη συνδικαλιστική άδεια για τη Συνέλευση του Σωματείου

Αρ. Πρωτ. 42
Νέα Ιωνία 5/12/2013
Προς: Τα μέλη του Συλλόγου μας. Τον τύπο.                                  
 
 
ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση  τσακίζει μισθούς, κοινωνικές κατακτήσεις, απολύει εργαζόμενους, ενισχύει τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, βγάζει παράνομες τις απεργίες, ενοχοποιεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ήταν σχεδόν  αναμενόμενη και δεν μας ξενίζει η  απόφαση του Υφυπουργού, Σ. Κεδίκογλου, για την αφαίρεση της συνδικαλιστικής  άδειας. Η απόφαση αυτή είναι ένας ακόμα κρίκος στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καθυποτάξει το συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι συνέχεια των δηλώσεων Βρούτση και Μητσοτάκη για αλλαγή της δομής του συνδικαλιστικού κινήματος, για να μπορέσουν να βάλουν στο χέρι τα συνδικάτα.

Είναι μια ακόμη υποκρισία της κυβέρνησης για τις χαμένες διδακτικές ώρες την ίδια στιγμή που χιλιάδες ώρες, χάνονται καθημερινά στα σχολεία, λόγω των ελλείψεων εκπαιδευτικών. Με τέτοια τερτίπια δεν μπορούν φυσικά να κρύψουν τη ζοφερή κατάσταση των κενών, των συγχωνεύσεων, των διαρκών μετακινήσεων εκπαιδευτικών από νομό σε νομό, το θλιβερό γεγονός των πεινασμένων παιδιών, την  εξόντωση της νέας γενιάς με την εκπαίδευση των δεξιοτήτων, της μαθητείας, του σχολείου της αγοράς.

Βαφτίζουν το κατακτημένο δημοκρατικό  δικαίωμα της συνέλευσης των εργαζόμενων εκπαιδευτικών ως προνόμιο και προσπαθούν να επιβάλλουν το «νόμο της ζούγκλας», που ισχύει στην «ελεύθερη αγορά» του ιδιωτικού τομέα, εκεί που η συμμετοχή σε σωματείο και γενικότερα η άσκηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος ισοδυναμεί με … «ιδιώνυμο αδίκημα».

Οι φωστήρες και εμπνευστές του «νέου σχολείου», κομιστές του ρατσιστικού ιδεολογήματος  της αριστείας, οι προπαγανδιστές  του σχολείου για λίγους και εκλεκτούς, επιχειρούν την οριστική κατάπνιξη και των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων.

Συνάδελφοι,

Η καλύτερη απάντηση  στη γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε είναι η συσπείρωση στα συνδικάτα και τους συλλόγους, είναι η συμμαχία με το γονεϊκό κίνημα, με τα εργατικά συνδικάτα, τις οργανώσεις των μικρομεσαίων ΕΒΕ, είναι η συμπόρευση με όλο το λαό που σήμερα πλήττεται από τα αντιλαϊκά μέτρα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ.Σεφέρης»  καταγγέλλει τη νομοθετική  πρωτοβουλία του ΥΠΑΙΘ , και ζητάμε την άμεση ανάκληση της εγκυκλίου.

ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ.

Με την ευκαιρία θέλουμε να καταγγείλουμε τον αντιδήμαρχο παιδείας του Νέου Ηρακλείου κ. Γονατά, που βιάστηκε, χωρίς αρμοδιότητα, να στείλει στα σχολεία του Ηρακλείου την εγκύκλιο αυτή, δείχνοντας τις διαθέσεις του απέναντι στο Σύλλογο και στους δασκάλους και νηπιαγωγούς. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον κύριο αυτό ότι τα σχολεία παίρνουν εντολές απ΄ το υπουργείο παιδείας κι όχι απ΄ το Δήμο. Αν ήθελε να δείξει στην κυβέρνηση ότι είναι πιστός υπήκοος της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και της τρόϊκας, το κατάφερε. Αλλά ας ξέρει κι αυτό κι όποιος άλλος επίδοξος διώκτης των συνδικάτων, ότι το σωματείο μας δε συνηθίζει να λειτουργεί κατόπιν αδείας των παπαγάλων του κυβερνητικού συνδικαλισμού και των παρατρεχάμενων της κυβέρνησης. Το αν και πότε θα κάνουμε εκείνη ή την άλλη δραστηριότητα, είναι θέμα δικό μας. Κι είναι βέβαιο το ότι αν κάτι το αποφασίσουμε, θα το κάνουμε. Αλλά κυρίως το ότι δεν πρόκειται να τον ρωτήσουμε.
Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΝΕΤΤΑ ΑΛΤΑΝΗ                                  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου