Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

3 Δεκ 2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΟΜΠΑ

Αρ.Πρωτ. 30
Νέα Ιωνία 1/12/2013
Προς : Τα μέλη του Συλλόγου μας. Τον τύπο.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΟΜΠΑ
ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΠΡΟΟΔΟΣ»

Σε έγγραφό του με θέμα «Ζητούνται έγγραφες εξηγήσεις», το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, να προχωρήσει σε κλήση του συναδέλφου μας Γιάννη Ρόμπα, συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου  συλλόγου και μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, για έγγραφη κατάθεση εξηγήσεων.

Ο συνάδελφος παρέλαβε στις 28/11/2013 κλήση εγκαλούμενου σε εξέταση,  καθώς με εντολή του Υπουργείου Παιδείας διενεργείται πειθαρχική ανάκριση για τη συνδικαλιστική του δράση. Το σοβαρό παράπτωμά του ήταν ότι ως μέλος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων της Ε’ Δημοτικής κοινότητας Πειραιά μοίρασε ανακοίνωση της Ένωσης την ημέρα του αγιασμού.

Στο κείμενο με το οποίο εγκαλείται ο συνάδελφος, αναφέρονται περιστατικό και χαρακτηρισμοί οι οποίοι δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Η έκφραση: «Εδώ μέσα τσοπάνης είμαι εγώ και δε σας επιτρέπω να μοιράσετε την ανακοίνωσή σας» ειπώθηκε από το Διευθυντή του 8ου ΕΛ Πειραιά και επιβεβαιώνεται σε καταγγελία της Ένωσης για το πρωτοφανές περιστατικό στα σχολεία της περιοχής μας να μην επιτρέπεται από διευθυντή σχολείου η διακίνηση υλικού της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων.

Είναι άξιο απορίας και δείχνει σκοπιμότητα και μεθόδευση ένα ακόμα ζήτημα. Το γεγονός ότι η αναφορά γίνεται από γονείς προς το Υπουργείο Παιδείας και μάλιστα ένα μήνα μετά το περιστατικό.
Το Δ.Σ. συλλόγου υπογραμμίζει ότι η δίωξη στοχεύει στον εκφοβισμό ευρύτερα των εκπαιδευτικών, γονιών, εργαζομένων που διεκδικούν τα εργασιακά δικαιώματά τους και συνιστά κατάφωρη ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.
Είναι σίγουρο ότι το σύστημα θα οξύνει μέχρι τα άκρα την κάθε μορφής καταστολή και τρομοκρατία, γι’ αυτό οι εργαζόμενοι με οργάνωση και αντίσταση στους χώρους δουλειάς. πρέπει να απαντήσουν με μαζικούς ταξικούς αγώνες ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΚΑΤΩ  ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Το Δ.Σ. του συλλόγου Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»:
Ø     Στηρίζει το συνάδελφο Γ. Ρόμπα, με κάθε τρόπο, πολιτικά και συνδικαλιστικά.
Ø     Καλεί τον Διευθυντή Εκπαίδευσης να παύσει τώρα την απαράδεχτη πειθαρχική δίωξη κατά του συνάδελφου Γ. Ρόμπα
Ø     Δηλώνει ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παρεμποδίσει και να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση, σε μια περίοδο μάλιστα, όπου οι αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής -αντεργατικής πολιτικής είναι σε εξέλιξη. 

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΝΕΤΤΑ ΑΛΤΑΝΗ                           ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου