Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

21 Μαΐ 2014

Συγχωνεύσεις - Κοινή Ανακοίνωση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ »

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΙ  ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Οι Σύλλογοί μας, έγκαιρα είχαν προεδοποιήσει για τις επερχόμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων. Το υπουργείο Παιδείας λοιπόν, δυο μέρες πριν τις εκλογές, ανακοίνωσε νέο κύμα συγχωνεύσεων, καταργήσεων και υποβιβασμών σχολικών μονάδων. Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση :

· Συγχωνεύονται 128 δημοτικά σχολεία, 12 ΕΠΑΛ, 16 Γυμνάσια και 74 νηπιαγωγεία.

·   Καταργούνται 15 δημοτικά, 30 νηπιαγωγεία, 1 γυμνάσιο και 3 ΕΠΑΛ.

·  Τα περισσότερα δημοτικά σχολεία που συγχωνεύονται βρίσκονται στην Αττική, στους δήμους Βύρωνα, Γαλατσίου, Ζωγράφου, Αν. Αττικής, Δυτ. Αττικής, Ηρακλείου, Μελισσίων, Χολαργού, Αγίας Παρασκευής,  Περιστερίου, Αιγάλεω, Πετρούπολης, Καλλιθέας και Γλυφάδας.

·  Η εμπειρία από τις παλιότερες συγχωνεύσεις, δείχνει ότι πρέπει να αναμένεται, νέος κύκλος απώλειας οργανικών θέσεων, μετακινήσεων, υποχρεωτικών μεταθέσεων συναδέλφων  κλπ. 

·   Επιδιώκουν τη δημιουργία «πλεονάσματος» εκπαιδευτικών για να μην κάνουν διορισμούς, να μην παίρνουν αναπληρωτές, για να έχουν το περιθώριο να «δικαιολογήσουν» απολύσεις. 

·  Οι συγχωνεύσεις- καταργήσεις σε συνδυασμό με την μετατροπή των διθέσιων νηπιαγωγείων σε πολυθέσια, την πρόωρη αποχώρηση νηπίων, τον αποκλεισμό των προνήπιων, τα κλειστά ολοήμερα νηπιαγωγεία, την προετοιμαζόμενη αύξηση ωραρίου, δείχνουν τη στόχευσή τους για το νέο νηπιαγωγείο που ετοιμάζουν και τις απολύσεις στο δημόσιο. 

·   Ο νέος γύρος συγχωνεύσεων θα συνοδευτεί άμεσα από αναγκαστική αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, με μαζική αλλαγή των ορίων των σχολείων, ως και κατάργησή τους.

Η πολιτική του «νέου σχολείου» της αγοράς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζεται.
Ένα σχολείο που τα παιδιά του λαού δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν ουσιαστικά την εκπαιδευτική διαδικασία γιατί θα είναι στοιβαγμένα σε πολυπληθή τμήματα.
- Το σχολείο που καλά-καλά δεν έχει να πληρώσει λογαριασμούς, και που οι μαθητές του πεινάνε.
- Το σχολείο όπου χορηγοί μπαινοβγαίνουν, ανταλλάσσοντας τα ψίχουλα που πετούν με το δικαίωμά τους να καθορίζουν οι ίδιοι το πρόγραμμα σπουδών και να κάνουν τζάμπα διαφήμιση στα παιδιά του λαού.

-  Είναι το σχολείο των υποχρεωτικών μετακινήσεων, της κινητικότητας και των απολύσεων των εκπαιδευτικών.

Αυτά είναι τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας. Το εάν θα γίνουν πράξη εξαρτάται από τη στάση όσων θίγονται από αυτά. Εξαρτάται από τη στάση των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων που στέλνουν τα παιδιά τους στη δημόσια εκπαίδευση, των εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών που φοιτούν σ΄ αυτήν, καθώς και των δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών που εργάζονται σ’ αυτήν.

Τίποτα δεν τέλειωσε...Όλα κρίνονται από τη δυναμική αντίδραση ΟΛΩΝ ΜΑΣ...

Τώρα πια ξέρεις, το ζεις. Είναι αυτή η στρατηγική που κλείνει σχολεία, είναι αυτή η πολιτική που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τα σχολεία των λαϊκών περιοχών.

Πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός !

1.    Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» και «Ο Σωκράτης», οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, την Τετάρτη 21 του Μάη 2014, στις 2.30 μ.μ.

2.    Νέα κινητοποίηση έξω απ΄ το Υπουργείο παιδείας, την Τρίτη 27 Μάη, στις 2,30 μ.μ. μαζί με την ΑΣΓΜΕ και με άμεσα αιτήματα :

- Λέμε όχι στις νέες συγχωνεύσεις. Να μη γίνουν τα σχολεία μας απρόσωπα μεγαθήρια, εχθρικά για εμάς και τα παιδιά μας και βολικά για τις επιχειρήσεις και τα κέρδη τους. 
-  Να εξασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών σε όσα σχολεία είναι αυτή απαραίτητη (ειδικά, διαπολιτισμικά, μουσικά, καλιτεχνικά,κ.ά.).
-  Οι μαθητές της Α' Λυκείου να εξεταστούν όπως και τα προηγούμενα χρόνια με θέματα που θα βάλει ο διδάσκοντας και όχι με βάση την τράπεζα θεμάτων. Οι μαθητές όλων των τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να εξετασθούν σ' αυτά που έχουν διδαχθεί και όχι σε αυτά που θα έπρεπε να έχουν διδαχθεί.
 
Αγωνιζόμαστε για :
-  Να ανακληθεί το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας η απόφαση για τις συγχωνεύσεις.
Καμία κατάργηση-συγχώνευση σχολείων, τμημάτων και μετακίνηση μαθητών σε άλλα σχολεία.
Καθιέρωση  20 μαθητών ανά τμήμα και 15 μαθητών ανά τμήμα στα νηπιαγωγεία και στις Α’, Β’ τάξεις. 
Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία  στο 15% του Κρατικού προϋπολογισμού.
Μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών σε όλες τις θέσεις (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, καθηγητές, εκπ/κοί ειδικοτήτων, γυμναστές, ειδική αγωγή κλπ)  και βοηθητικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν τώρα οι πραγματικές ανάγκες.
Ενιαίο δωδεκάχρονο, δημόσιο, δωρεάν σχολείο. 
Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
- -Ενίσχυση των δημόσιων δομών της ειδικής αγωγής. Τμήμα Ένταξης σε κάθε δημοτικό-νηπιαγωγείο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου