Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

12 Μαΐ 2014

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ Ε.Α.Ε.

Την Παρασκευή 9.5.2014, μετά από κάλεσμα των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ"», "ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ" , Ηλιούπολης "Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ", Περιστερίου "ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ",  Αχαρνών και Αν Αττικής «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», Α΄ Αθήνας, «ΓΛΗΝΟΣ», Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής,  πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας με βασικό αίτημα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή κι Εκπαίδευση (ΕΑΕ). Στην παράσταση συμμετείχαν και τα μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ Δριμάλα Θεοδώρα, Ζορμπάς Αχιλλέας και Νικολάρας Γιάννης.
Αντιπροσωπεία των Συλλόγων, συναντήθηκε με το Γενικό Διευθυντή Ειδικής Αγωγής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας κ. Κων/νο Λολίτσα.
Σχετικά με τη συνάντηση αυτή:
- Ο Γενικός Γραμματέας, ο οποίος προσήλθε στη συνάντηση με καθυστέρηση μιάμιση περίπου ώρας, απέρριψε το κοινό αίτημα όλων των Συλλόγων για απόσυρση του νομοσχεδίου.
Υποστήριξε τις επιλογές της Ε.Ε. και της κυβέρνησης στο σοβαρό αυτό ζήτημα.
Το σχέδιο νόμου είπε ότι δε θα κατατεθεί τώρα στη βουλή, θα γίνουν κάποιες βελτιώσεις και αλλαγές οι οποίες είναι αποτέλεσμα  διαμαρτυριών φορέων και θα κατατεθεί μετά τις εκλογές μάλλον το καλοκαίρι.
Δεν πήρε καμία θέση στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας της ΕΑ, που χωρίς υποδομή και χρηματοδότηση η καθιέρωσή της είναι κενό γράμμα, υποστήριξε δε ότι δεν υπάρχει κανένα παιδί που να ήθελε να το γράψουν οι γονείς του σε ειδικό σχολείο και να έμεινε απέξω!
Για το θέμα των μόνιμων διορισμών απέρριψε την πρόταση για μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των εργαζομένων στην ΕΑΕ και είπε ότι, αν και έχει γίνει πρόταση από το ΥΠΑΙΘ να πραγματοποιηθεί ΑΣΕΠ, η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει αν θα γίνει διαγωνισμός, πότε  και πόσοι θα προσληφθούν.
Κατά τα άλλα  ισχυρίστηκε ότι για την επόμενη χρονιά θα γίνουν πολλές ιδρύσεις ειδικών σχολείων και τμημάτων ένταξης (;), όχι όμως με μόνιμο προσωπικό.
Για την  Παράλληλη στήριξη διευκρίνισε ότι θα γίνει τροποποίηση στο νομοσχέδιο για να μην χρεώνεται ο εκπαιδευτικός της στο σχολείο, αλλά στην τάξη (και πάλι όχι στο παιδί!).
Βέβαια ο αριθμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που θα διοριστούν είτε στα ΣΜΕΑΕ είτε στα ΤΕ είτε στην παράλληλη στήριξη, θα εξαρτηθεί από τις πιστώσεις ΕΣΠΑ που θα δοθούν.
Όσο για την παραπέρα κατηγοριοποίηση των εκπ/κών  ΕΑΕ με νέα κατηγορία τους Π.Ε. 70.50 και 60.50, αφού είπε ότι για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ισχύει ήδη, υποστήριξε ότι μπήκε μόνο για λειτουργικούς λόγους και προτίθεται να το αλλάξει. Διευκρίνισε ότι δε συστήνεται άλλος κλάδος για τους ήδη μόνιμα υπηρετούντες δασκάλους και νηπιαγωγούς στην ΕΑΕ, οι οποίοι υποστήριξε ότι δε θα θιγούν σε τίποτα, θα μπορούν να μετακινούνται από ειδική σε γενική και πάλι πίσω.
Επιβεβαίωσε ότι όποια οργανική θέση εκκενώνεται θα καλύπτεται από ΠΕ61 και 71 (οι οποίοι όμως δε διαφαίνεται να διοριστούν μόνιμα αφού διορισμοί δεν προβλέπονται. Εμπαίζουν τους εκπαιδευτικούς και δημιουργούν αντιπαραθέσεις για διορισμούς που δε θα γίνουν, αυτή είναι η πραγματικότητα!).
Στην ουσία δε δεσμεύτηκε σε τίποτε και αποδείχτηκε ότι το Υπουργείο Παιδείας είναι διατεθειμένο να προχωρήσει και να υλοποιήσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική και στο χώρο της ΕΑΕ, που αποτελεί στρατηγική της ΕΕ, τσακίζει τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, τους γονιούς, τους εκπαιδευτικούς και κινείται προς όφελος των ιδιωτών, ΜΚΟ κ.ά.
Συνεχίζουμε και εντείνουμε τον αγώνα μας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ειδική αγωγή για όσα παιδιά την έχουν ανάγκη και από τη δομή που έχουν ανάγκη, για μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στην ειδική αγωγή χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου