Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

7 Μαΐ 2014

Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Αττικής : Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση την Πέμπτη 8 Μάη Για τη μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση την Πέμπτη 8 Μάη στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος απευθύνει η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Περιφέρειας Αττικής, στις Ενώσεις - μέλη της και τους Συλλόγους Γονέων για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία. Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής στην ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Κάθε χρόνο να επαναφέρουμε αγωνιστικά τα ίδια βασικά αιτήματα και αντί να δρομολογούνται οι λύσεις τους, αντίθετα αυτά διογκώνονται και επιδεινώνονται. Απαιτούμε αυτός ο εμπαιγμός να σταματήσει και να δοθούν άμεσα λύσεις στο χρόνιο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών. Μετά από δέκα νόμους, έξι εγκυκλίους, επτά τουλάχιστον παρατάσεις συμβάσεων και δύο ΚΥΑ τα δύο τελευταία χρόνια, τελικά:
Σταματάνε τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών και πετάνε έξω από τα σχολεία χιλιάδες μαθητές.
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνεται η αρχική εκτίμηση της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και της ΑΣΓΜΕ. Τώρα πια που τελειώνουν οι παρατάσεις των συμβάσεων και αφού η Περιφέρεια έβγαλε ανέξοδες αποφάσεις, με σκοπό να λειτουργήσουν ως μοχλός καθησυχασμού και επανάπαυσης για τους γονείς, ήρθε η ώρα να ξεσκεπαστούν. Όλες οι διαπιστωτικές πράξεις, που βγήκαν από την Περιφέρεια, μετά την πίεση του γονεϊκού κινήματος και μετά την πρόταση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια, όλες μα όλες, "κόλλησαν" κατά την εφαρμογή τους στην ΚΥΑ 24001/11.6.2013.
Με την αύξηση των χιλιομετρικών ορίων, που επιβάλλει η παραπάνω ΚΥΑ, καταργούνται τα υφιστάμενα δρομολόγια για την πλειοψηφία των σχολείων, με αποτέλεσμα χιλιάδες μαθητές να μείνουν εκτός σχολείου, αφού η οικονομική δυνατότητα των γονιών τους, δεν τους επιτρέπει κανένα επιπλέον κόστος (είτε σε βενζίνη, είτε σε εισιτήρια). Φυσικά, ούτε το Ειδικό Μαθητικό Δελτίο λύνει το ζήτημα της μεταφοράς, αφού και εδώ εφαρμόζονται τα χιλιομετρικά όρια που ορίζει η ΚΥΑ. Ούτε λόγος από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής, του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Εσωτερικών, για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας.
Έχει ιδιαίτερη αξία να αναφερθεί πως η πρόταση της ΑΣΓΜΕ και της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής για τη δημιουργία Ενιαίου Κρατικού Φορέα που θα εξασφαλίσει τη δωρεάν και ασφαλή μεταφορά των μαθητών με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό, όπου έχει μπει για συζήτηση, υιοθετείται σαν τη μόνη πρόταση που δίνει μόνιμη λύση απέναντι στο σημερινό άθλιο και ανεπαρκές σύστημα. Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι ρεαλιστικό οι μαθητές των δημόσιων σχολείων να μεταφέρονται προς και από το σχολείο τους δωρεάν και με ασφάλεια.
Απαιτούμε από την Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Εσωτερικών:
1. Να καλύψουν όλα τα δρομολόγια χωρίς καμία κατάργηση. Επιπλέον να καλυφθεί η ανάγκη για μεταφορά μαθητών όπου προκύπτουν νέα δρομολόγια.
2. Να μην εφαρμοστούν τα χιλιομετρικά όρια της νέας ΚΥΑ τα οποία καταργούν ουσιαστικά και στην πράξη το δικαίωμα των μαθητών να μεταφέρονται δωρεάν και με ασφάλεια στα σχολεία τους.
3. Δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, με μόνιμους εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς και απ’ ευθείας κρατική χρηματοδότηση.
4. Κατάργηση όλων των ΚΥΑ.
5. Όχι στην αποκέντρωση και τη μεταφορά κεντρικών αρμοδιοτήτων του κράτους στους δήμους. Η μεταφορά του μαθητή είναι υποχρέωση του υπουργείου Παιδείας και όχι των "τοπικών" αρχόντων και των γονιών.
6. Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου με τα ΜΜΜ.
7. Να εξασφαλιστεί η δωρεάν σίτιση για όλους τους μαθητές, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες κρατικές δομές.

Για μας τους γονείς, νόμος είναι το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση και τη ζωή. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να στερήσει αυτό το δικαίωμα από τα παιδιά μας».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου