Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

28 Μαΐ 2014

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ

 Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, από εκπαιδευτικούς και γονείς, ενάντια στις νέες συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων και τις προεκτάσεις τους, χθες Τρίτη 27/5/14. 
Σε  συνάντησή της με τον υφυπουργό Παιδείας Σ. Κεδίκογλου αντιπροσωπεία γονιών και εκπαιδευτικών ζήτησε να μην προχωρήσει καμία νέα συγχώνευση - κατάργηση σχολείου και να ανασταλεί η εφαρμογή του συστήματος της εξέτασης των μαθητών της Α' Λυκείου μέσα από τράπεζα θεμάτων. Σε ό,τι αφορά την τράπεζα θεμάτων, ο υφυπουργός απέκλεισε την αναστολή του μέτρου έστω για φέτος, παρά τις αντιδράσεις και τις προειδοποιήσεις για τις καταστροφικές συνέπειες του
Σε ό,τι αφορά τις συγχωνεύσεις ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι βασίστηκαν σε προτάσεις διευθυντών εκπαίδευσης και περιφερειακών διευθυντών ενώ προσπάθησε να διαβεβαιώσει ότι έχει τεθεί σαν «οροφή» ο αριθμός 350 παιδιών ανά σχολείο.

Στο μεταξύ ήδη δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοτικών και νηπιαγωγείων.  
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα (κατά την κινητοποίηση τη περασμένης Τετάρτης 21/5/14), η ηγεσία του υπουργείου αρνήθηκε να υπάρξει συνάντηση, επικαλούμενη ανειλημμένες υποχρεώσεις, ωστόσο τελικά υποχώρησε κάτω από την πίεση των συγκεντρωμένων.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μαζί με όλο το λαό, θα συνεχίσει αταλάντευτα τον αγώνα του ενάντια  στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις. 
Μπορούμε ακόμα και τώρα να ανατρέψουμε την απόφαση, που αποδομεί ότι απέμεινε  από το δημόσιο σχολείο.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου