Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

21 Δεκ 2016

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ !!


Το Δ.Σ του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» ΚΑΤΑΓΓΈΛΛΕΙ την απαράδεκτη απόφαση – πρόταση του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου (Θεσσαλονίκη 1-3 του Δεκέμβρη) της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων της Ελλάδας), προς την κυβέρνηση που αφορά και στα Νηπιαγωγεία.

Με πρόταση της πλειοψηφίας (Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ), αλλά και με την ανοχή και την συναίνεση των εκλεγμένων δημάρχων του ΣΥΡΙΖΑ, προτείνεται:  «Μεταφορά συγκροτημένων δομών στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι υπάλληλοι των υπηρεσιών αυτών θα υπάγονται διοικητικά στο Δήμο, αλλά θα διατηρούν όλα τα δικαιώματα των υπαλλήλων του αντίστοιχου φορέα… Ενδεικτικά, τέτοιες κρατικές δομές, που προτείνουμε να μεταφερθούν διοικητικά στην πρωτοβάθμια τοπική διοίκηση, είναι οι ακόλουθες: Κοινωνικά ιδρύματα, τα νηπιαγωγεία, τα γραφεία ΟΑΕΔ και οι υπηρεσίες του ΟΣΚ…».

Αυτή η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ  ΕΞΕΛΙΞΗ  για την Προσχολική Αγωγή,  θα οδηγήσει στην παραπέρα υποβάθμιση του παιδαγωγικού της ρόλου, την εμπορευματοποίησή της, στο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων Νηπιαγωγών. Ενδεικτικό παράδειγμα μεταφοράς συγκροτημένων δομών στην τοπική διοίκηση κατά το παρελθόν είναι αυτό των  παιδικών σταθμών που λειτουργούν κατά 80%  με κάθε είδους εργασιακή σχέση, οι γονείς πληρώνουν μεγάλα ποσά κάθε μήνα και το περιεχόμενο λειτουργίας τους έχει υποβαθμιστεί συνολικά.
Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ανάλογες προσπάθειες επιχειρήθηκαν κατά το παρελθόν και έπεσαν στο κενό,  όπως:  πριν 21 χρόνια από τη  Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας οι οποίες συνάντησαν τη μαζική αντίδραση του λαϊκού κινήματος και την οριστική απόφαση του  ΣΤΕ  το 1999, η οποία  απέκλεισε τη μεταφορά  αρμοδιοτήτων  που  είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κρατους, όπως η Παιδεία, προς τους ΟΤΑ.

 Η απόφαση της ΚΕΔΕ αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις, υπάρχει πολιτική ομοφωνία  όλων των κομμάτων που ψήφισαν το 3ο   Μνημόνιο  για τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση και για «το αποκεντρωμένο και αυτονομημένο εκπαιδευτικό σύστημα», 

 Καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς, να μην επιτρέψουμε τη μεταφορά των Νηπιαγωγείων στην ευθύνη της Τ.Δ., την παραπέρα υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της προσχολικής αγωγής την ανταποδοτική λειτουργία της ανάλογα με την τσέπη της κάθε οικογένειας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:  Εδώ και τώρα τη θεσμοθέτηση Διετούς υποχρεωτικής φοίτησης για όλα τα παιδιά σε ένα Δημόσιο και Δωρεάν Νηπιαγωγείο, το οποίο θα λειτουργεί με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και του Υπουργείου Παιδείας.
Μαζικούς και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών καθώς και ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού. Να λειτουργήσουν όλες οι δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, που είναι αναγκαίες για την ολόπλευρη στήριξη όλων των νηπίων και προνηπίων.


Το Δ.Σ. καλεί τις συναδέλφισσες νηπιαγωγούς σε  σύσκεψη στα γραφεία του Συλλόγου  την Τρίτη 17 του Γενάρη στις 6.30μ.μ. στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ.  για το 2017 με σκοπό την ενημέρωση των γονέων και την παρέμβαση στα Δημοτικά Συμβούλια.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου