Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

6 Δεκ 2016

ΟΙ ΨΕΙΡΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ... ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑΣ

 Με αφορμή την εμφάνιση σε ελάχιστους  μαθητές της περιοχής μας ενός ασυνήθιστου τύπου ψείρας κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία μέσω του διαδικτύου  ή του τύπου να σχολιάσουν το γεγονός  βγάζοντας αυθαίρετα συμπεράσματα , κατακρίνοντας τους εκπαιδευτικούς  ότι προσπάθησαν να αποκρύψουν την πραγματικότητα .

Η αλήθεια όμως είναι εντελώς  διαφορετική. Οι εκπαιδευτικοί ήταν οι πρώτοι που εντόπισαν  τις συγκεκριμένες ψείρες και απευθύνθηκαν αμέσως  στις  αρμόδιες υπηρεσίες  για να  ληφθούν  όλα τα απαραίτητα μέτρα για την  αντιμετώπιση του προβλήματος εγκαίρως.  Οι ενέργειες τους  είχαν ως αποτέλεσμα το φαινόμενο να μην επεκταθεί  στον υπόλοιπο μαθητικό  πληθυσμό των σχολείων τους και ο μαθητές τους να πάρουν την κατάλληλη  θεραπεία.

Εκείνο που δεν έκαναν οι εκπαιδευτικοί,  ως υπεύθυνοι παιδαγωγοί ,  ήταν  να  στοχοποιήσουν  τους μαθητές τους  που παρουσίασαν  το συγκεκριμένο πρόβλημα.  Αντιθέτως  τους  προστάτεψαν  από τον  κίνδυνο  να πέσουν θύματα  ορισμένων  που  ανεύθυνα  ήθελαν  το γεγονός  να δημοσιοποιηθεί  και  να παρουσιαστεί  με περισσότερες  λεπτομέριες ,  εκθέτοντας ενδεχομένως  ανήλικα  παιδιά  για κάτι  που τα ίδια δεν έφταιγαν.


Επιτέλους ! Περισσότερη  σοβαρότητα  για θέματα υγείας και  λιγότερη  εμπάθεια απέναντι  σε εκπαιδευτικούς και  μαθητές . Το  κυνήγι των μαγισσών  πάντα στην  αδικία  κατέληξε...


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου