Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

19 Ιουν 2015

ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΗΠΙΑ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Δεν πάει πολύς καιρός που ο Σύλλογος κατήγγειλε τη νέα «επιχείρηση αποκλεισμού προνηπίων» που οργανώθηκε πάλι απ΄ τη Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της «ηλεκτρονικής προεγγραφής» (Όπως άλλωστε είχαμε κάνει και πέρσι).
Καλέσαμε τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων να μη συμπληρώσουν τίποτα τέτοιο, αλλά αντίθετα ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΚΑΙ ΠΡΙΟΝΗΠΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥΣ.
Άλλωστε αυτό έγινε και πέρσι στα περισσότερα νηπιαγωγεία του Συλλόγου, όταν πάλι η διεύθυνση είχε την ίδια ... φαεινή ιδέα. Με λίγα λόγια ο Σύλλογος υποστήριξε και πρότεινε το αυτονόητο. Ότι ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠ΄ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, απ΄ όπου κι αν προέρχεται η «εντολή». Ακόμα κι αν χρειάζεται κόστος για να υπερασπιστείς αυτή την εγγραφή. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι να δώσει το ίδιο δικαίωμα φοίτησης σ΄ όλα τα παιδιά. Οι γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους είναι κάποιοι από μας και τα παιδιά τους είναι παιδιά που έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα δικά μας. Οι συναδέλφισσες νηπιαγωγοί επιβάλλεται να συμπεριφερθούν στα παιδιά του κόσmου όπως φέρονται στα δικά τους.

Άλλη μια φορά φάνηκε ότι οι διαμαρτυρίες του Συλλόγου και οι διεκδικήσεις μας «πιάνουν τόπο», αφού με τη δημοσίευση της ανακοίνωσης του Συλλόγου, πήρε θέση το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας με το έγγραφο Αρ. Πρωτοκόλλου: Φ.6/1194/88741/Δ1 της 4/6/15 όπου λέει το αυτονόητο και σύμφωνο με τους νόμους :  
«Σχετικά με τις εγγραφές των μαθητών/νηπίων στις σχολικές μονάδες ΠΕ της χώρας και σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. Φ6/1064/76958/Δ1 (14-05-2015) εγκυκλίου του ΥΠΟΠΑΙΘ, σας ενημερώνουμε ότι:
α. Σύμφωνα με τις διατάξεις ΠΔ 200/98 αρ.7 §10(ΦΕΚ:161Α΄), οι προϊστάμενοι/ες των δημόσιων νηπιαγωγείων της χώρας δέχονται τα αιτήματα των γονέων και κηδεμόνων όλων των νηπίων α΄ και β΄ ηλικίας για εγγραφή και φοίτηση αυτών στο οικείο νηπιαγωγείο.
β. Σε όλα τα δημόσια νηπιαγωγεία της χώρας αναρτώνται σε εμφανές σημείο, τόσο τα δικαιολογητικά εγγραφής, όσο και οι ανωτέρω διατάξεις του ΠΔ 200/98.
γ. Την πρώτη εργάσιμη μέρα του μηνός Σεπτεμβρίου ακολουθείται η διαδικασία κληρώσεων και εγγραφής των νηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία της χώρας, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (ΠΔ200/1998 αρ.7 §11)
Παρακαλούμε οι προϊστάμενοι/ες και το διδακτικό προσωπικό των νηπιαγωγείων της χώρας να ενημερωθούν ενυπόγραφα.
  • Καλούμε τις συναδέλφισσες νηπιαγωγούς να μην εφαρμόσους τις όποιες εντολές περιορισμού των μαθητών στα νηπιαγωγεία. 
  • Να γράψουν όλα τα νήπια και προνήπια της περιοχής τους στο νηπιαγωγείο τους.   
  • Να καταργηθεί ο άθλιος θεσμός της «κλήρωσης». 
  • Καλούμε το υπουργείο και τους δήμους να μη μένουν στα λόγια, αλλά να πάρουν μέτρα για να φοιτήσουν κανονικά όλα τα προνήπια.
- ιδρυθούν άμεσα νέα νηπιαγωγεία. 
- Να τοποθετηθούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί σ΄ όλα τα λειτουργικά κενά νηπιαγωγών.
- 5 μαθητές στα τμήματα των νηπιαγωγείων.
- Έγκαιρη και πλήρης κάλυψη των κενών ειδικής αγωγής και παράλληλης στήριξης με μόνιμους διορισμούς.
Νομοθετική κατοχύρωση του ωραρίου των νηπιαγωγών.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου