Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

6 Μαΐ 2015

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ... MYSCHOOL

“Πρόσφατα η διοίκηση του My School έκανε έκκληση προς τις σχολικές μονάδες  να συμπληρώσουν στις καρτέλες των μαθητών τα πεδία ιθαγένεια/υπηκοότητα  και επάγγελμα πατέρα  …. καθώς το σύστημα παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις”.

Έχουμε    επανειλημμένα  αναφερθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας My School και τα αναπάντητα  ερωτηματικά  που αφήνει η συμπλήρωση της.
Υπενθυμίζουμε ότι
  • Ήδη   ενώσεις γονέων, σύλλογοι  εκπαιδευτικών καθώς και η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων έχουν  καταγγείλει τη λειτουργία του. 
  • Το υπουργείο με το myschool   εκσυγχρονίζει τους μηχανισμούς που, ανάμεσα στα άλλα,  επιβάλλουν με μεγαλύτερη ευχέρεια συγχωνεύσεις τμημάτων - σχολείων, υποβαθμίσεις οργανικότητας σχολείων, μετακινήσεις προσωπικού, κατηγοριοποίηση των σχολείων και διασύνδεσή τους με χορηγούς.
  • Το myschool είναι επεκτάσιμο με εφαρμογές και στοιχεία που αφορούν το φάκελο αξιολόγησης του εκπαιδευτικού, την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Η κυβέρνηση επιδιώκει, μέσω του προγράμματος, να δυναμώσει τον έλεγχο, να καταγράφει, να συσχετίζει, να παίρνει αναφορές, να αξιολογεί αυτόματα.
  • Με το myschool εξασφαλίζονται όλα τα απαραίτητα εργαλεία για το "φακέλωμα" της πορείας των μαθητών και της δράσης των εκπαιδευτικών.  Επιπλέον, ο εκπαιδευτικός θα είναι υποχρεωμένος, αντί να ασχολείται με τους μαθητές του και τα προβλήματά τους, να ασχολείται επί ώρες με το να καταγράφει άπειρες πλευρές της λειτουργίας του σχολείου και της τάξης του.
Στη συγκεκριμένη έκκληση της διοίκησης  κάνουμε  ΕΚΚΛΗΣΗ να αναρωτηθούν :
  • Πόσοι άραγε είναι οι άνεργοι γονείς που παλεύουν καθημερινά για την επιβίωση των οικογενειών τους και να πάρουν μέτρα για αυτούς.
  • Ποιος θα είναι ο αριθμός των μαθητών που θα έχουμε στις τάξεις μας την επόμενη σχολική χρονιά.
  • Πόσες από τις σχολικές επιτροπές  θα έχουν χρήματα για την λειτουργία των σχολείων μας.
ΚΑΛΟΥΜΕ
  • Tους διευθυντές και τις προϊσταμένες των σχολικών μονάδων να μην προβούν στη συμπλήρωση των στοιχείων , τα οποία αποτελούν προσωπικά δεδομένα  για τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους και δεν εξασφαλίζεται το απόρρητο τους. 
  • Τις ενώσεις και την ομοσπονδίες γονέων να καταγγείλουν την πίεση που δέχονται πάλι οι σχολικές μονάδες. 
  • Όλους τους εκπαιδευτικούς  να μη δεχτούν το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, και την ψηφιακή του έκφραση το my school, ως μονόδρομο.

Με γενναιότητα, μέσα και έξω από την τάξη, μαζί με γονιούς και μαθητές, να αγωνιστούν για το δικό μας  ΔΗΜΟΣΙΟ και ΔΩΡΕΑΝ  σχολείο .

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου