Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

20 Μαΐ 2015

Στον αέρα παραμένουν οι υπό μετάταξη εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Εκατοντάδες συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων, μεταταγμένοι από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, πήραν μέρος στην κινητοποίηση έξω απ΄ το Υπουργείο Παιδείας,  διαμαρτυρόμενοι για την πρόταση που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας στην Επιτροπή που εξετάζει τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια του 2013 και 2014, η οποία κάνει λόγο ακόμη και για ακύρωση των μετατάξεων. Των μετατάξεων από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση  του 2013-2014 που έγιναν με το «πιστόλι στον κρόταφο» των εκπαιδευτικών που είχαν αναγκαστεί να μεταταχθούν.  Η πρόταση αυτή σήμερα κάνει λόγο ακόμα και για ακύρωση των μετατάξεων κάνοντας πάλι μπαλάκι χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Ο Σύλλογός μας (που φυσικά είχε ανακοινώσει συμμετοχή στην κινητοποίηση και στάση εργασίας) βρέθηκε εκεί μαζί με δεκάδες συναδέλφους μεταταγμένους που υπηρετούν στα σχολεία της περιοχής μας. Αντιπροσωπεία των Δ.Σ. της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ, Συλλόγων ΠΕ, μεταξύ των οποίων και ο Σύλλογος μας, καθώς και εκπρόσωποι των μεταταγμένων, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τ. Κουράκη.
Στο βασικό αίτημα για σύσταση οργανικών θέσεων, η τοποθέτηση του Αναπλ. Υπουργού ήταν πως «διευρευνάται» η δυνατότητα σύστασής τους, αν και εφόσον το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους διαβεβαιώσει πως δεν θα υπάρχει κόστος (!) και αν συμφωνήσει η κυβέρνηση! Δηλαδή, το υπουργείο Παιδείας ούτε δεσμεύεται να ανακαλέσει την πρότασή του για ανάκληση των μετατάξεων – κάτι που φέρνει τεράστιες ανατροπές στις ζωές 3.600 εκπαιδευτικών – ούτε δεσμεύεται για οργανικές θέσεις για μεταταχθέντες και μετατιθέμενους. Γίνεται φανερό ότι βολεύει την κυβέρνηση οι εκπαιδευτικοί να περιφέρονται από βαθμίδα σε βαθμίδα και από περιοχή σε περιοχή, στη λογική της κινητικότητας, την οποία εξήγγειλε και δια του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Γίνεται καθαρό  ότι οι εκπαιδευτικοί για άλλη μια φορά εμπαίζονται και από τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου, αφού και η τωρινή συγκυβέρνηση κινείται στην ιδια πολιτική ρότα της κινητικότητας –διαθεσιμότητας των προηγούμενων κυβερνήσεων, αφήνοντας στον αέρα χιλιάδες  εκπαιδευτικούς.
Συνάδελφοι, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει, τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες κενά. Ένα πρόβλημα που ξεκινά από τις χιλιάδες συμπτύξεις τμημάτων, συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων, τα πολυπληθή τμήματα, την αύξηση του ωραρίου στη Β/βαθμια εκπ/ση, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την υποχρηματοδότηση, την αδιοριστία. Μέτρα που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και που παραμένουν, καθώς και η τωρινή συγκυβέρνηση απέρριψε τα δίκαια αιτήματα για την κατάργησή τους από τις πρώτες συναντήσεις με τους συνδικαλιστικούς φορείς, πιστή στις δεσμεύσεις της προς Ε.Ε.και δανειστές  για την «έγκαιρη» αποπληρωμή του χρέους, εξοικονομώντας οικονομικούς πόρους, κυρίως από το λεγόμενο «μη μισθολογικό» κόστος, μέσα από την προώθηση της κινητικότητας και της κατάργησης εργασιακών δικαιωμάτων.
Συνεχίζουμε τον αγώνα :
Προτείνουμε και απαιτούμε:
  1. Να δοθεί η δυνατότητα σε όσους μεταταγμένους το επιθυμούν να γυρίσουν στη Β/βαθμια εκπ/ση.
  2. Ενιαία μοριοδότηση όσων μεταταγμένων επιθυμούν να παραμείνουν στην Π.Ε. και όσων υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης το 2013.
  3. Έλεγχος μορίων, σύνταξη πινάκων με βάση τη μοριοδότηση και οργανική θέση  στις ειδικότητες που δεν υπάρχουν στην Π.Ε.
  4. Δικαίωμα μετάθεσης  αναδρομικά και για τις προϋπάρχουσες ειδικότητες στην Π.Ε. και για όσους  συναδέλφους της Π.Ε. το είχαν αιτηθεί το 2013 και το 14 και είχαν περισσότερα μορια από τον τελευταίο μεταταγμένο.
  5. Eπαναφορά του ωραρίου των εκπ/κων στη Β/βαθμια –εξίσωση του ωραρίου της Π.Ε. με τη Δ.Ε.
  6. Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα: 15 στο Νηπ/γείο και στις Α-Β Δημοτικού, 20 στις υπόλοιπες τάξεις ως τη Γ Λυκείου.
  7. Επανίδρυση των καταργημένων σχολείων. 
  8. Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για την κινητικότητα, την ελαστικοποίηση της εργασίας των υποχρεωτικών μεταθέσεων.  
  9. Μαζικοί διορισμοί . Απόδοση οργανικών θέσεων σε όλους. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου