Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

22 Φεβ 2017

"ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ" ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ



Καθώς τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας και καθημερινά χιλιάδες παιδιά του πολέμου, εγκλωβίζονται στη χώρα μας, λόγω των αποφάσεων της ΕΕ και της κυβέρνησης, ως εκπαιδευτικοί έχουμε χρέος να «μιλήσουμε» στους μαθητές μας!

  Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων και όλους τους εκπαιδευτικούς να λάβουν μέρος στη δράση της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.), με θέμα το ποί­η­μα του Πα­λαι­στι­νί­ου εθνι­κού ποι­η­τή και αγω­νι­στή ποι­η­τή Μαχ­μούτ Ντα­ρουίς (1942-2008) :

            
  Μέσα από τη δράση αυτή, να καλέσουμε τους μαθητές μας «να σκεφτούν τους άλλους» με την τέχνη τους, με τον αυθορμητισμό και τη ζωντάνια τους!


   Η δράση αυτή είναι συνέχεια των δύο προηγούμενων που διοργάνωσε η Ε.Ε.Δ.Υ.Ε., για τις αιτίες των πολέμων και της προσφυγιάς: «Μια ζω­γρα­φιά για την ει­ρή­νη» το 2015 και «Κα­νείς δεν επι­λέ­γει να γίνει πρό­σφυ­γας» το 2016. 

Για την οργάνωση της δράσης:
  Τα έργα  μπο­ρούν να είναι ατο­μι­κά ή ομα­δι­κά σε όλες τις μορ­φές της καλ­λι­τε­χνι­κής – πνευ­μα­τι­κής δη­μιουρ­γί­ας: μου­σι­κή, βί­ντεο, ζω­γρα­φι­κή, κολ­λάζ, αφι­σέ­τες ή με­γά­λα τα­μπλό, κεί­με­να, φω­το­γρα­φί­ες κλπ. Οι ατο­μι­κές προ­σπά­θειες, όσον αφορά τη γρα­φι­κή ύλη, να έχουν διά­στα­ση σε μέ­γε­θος χαρ­τιού Α3 ή Α4 και οι ομα­δι­κές μπο­ρούν να είναι και σε με­γά­λα τα­μπλό, χωρίς να αποκλείεται κάθε άλλη πρω­το­βου­λία.

   Σας καλούμε να στέλνετε στο Δ.Σ ως Σύλλογος Διδασκόντων ή και μεμονωμένα ως τάξη  του σχολείου σας τα έργα των μαθητών σας μέχρι τις 15 Μαρτίου 2017 για να παρουσιαστούν σε εκδηλώσεις των ΣΥΛΛΟΓΟΥ μας σε συνεργασία με την τοπική Επιτροπή Ειρήνης.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου