Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

20 Φεβ 2017

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το Δ.Σ του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» καταδικάζει τις απειλές και επιθέσεις, από δήθεν «αγανακτισμένους γονείς» ενάντια σε εκπαιδευτικούς, που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες περιοχές (Πέραμα, Περιστέρι, Θεσσαλονίκη), οι οποίες υποδέχονται  στα σχολεία τους  προσφυγόπουλα.
Τα περιστατικά αυτά δεν τα θεωρούμε μεμονωμένα ούτε ότι προέρχονται από απλούς γονείς, που πραγματικά ανησυχούν για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών τους, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των γονιών, μέσα από τους συλλογικά τους συνδικαλιστικά όργανα βρέθηκε στο πλευρό των εκπαιδευτικών, μαζί με τα εργατικά συνδικάτα και τις λαϊκές επιτροπές στην υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία.
Τα περιστατικά αυτά αποτελούν μια ακόμα «επιχείρηση» παρεμπόδισης της ένταξης των προσφυγόπουλων στα σχολεία, όπως στο Ικόνιο και αλλού, τη στιγμή που η ρατσιστική επίθεση με πρωτεργάτες τους υπόδικους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, βρήκε μπροστά της το λαϊκό τείχος.
Οι εκπαιδευτικοί δεν τρομοκρατούνται από πρακτικές που παραπέμπουν στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας και ως παιδαγωγοί θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των παιδιών,  ανεξάρτητα από εθνικότητα, φύλο, χρώμα και θρησκεία.

Μαζί με το υπόλοιπο εργατικό λαϊκό κίνημα θα απομονώσουν το ρατσισμό και τη ξενοφοβία, θα παλέψουν ενάντια στην αιτία που γεννά την προσφυγιά, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που ρίχνει νερό στο μύλο φασιστικών αντιλήψεων και πρακτικών.

      Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου