Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

6 Αυγ 2016

ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ (ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ Β ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ)


Τα αποτελέσματα της πολιτικής του «εξορθολογισμού  του κόστους» στην Εκπαίδευση που προτείνουν ΟΟΣΑ-ΕΕ και 3ο  μνημόνιο  και εφαρμόζει απαρέγκλιτα  η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι χρόνο με το χρόνο και πιο ορατά  στην περιοχή μας κάτι που δυσχεραίνει την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας.

Μετά τη λήξη της περσινής χρονιάς  με πολλά τμήματα στο όριο με μαθητές στοιβαγμένους σε ακατάλληλες αίθουσες, με ελλείψεις σε πολλά μαθήματα ειδικοτήτων, με εκατοντάδες προνήπια εκτός νηπιαγωγείου και δεκάδες μαθητές χωρίς παράλληλη στήριξη, τη νέα χρονιά με βάση τις υπουργικές ρυθμίσεις και τα παρακάτω δεδομένα πρέπει να είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα από την πρώτη στιγμή.

Καταρχήν έχουμε να επισημάνουμε τη μείωση των οργανικών θέσεων του 10ου δημοτικού σχολείου της Ν. Ιωνίας, από 12 σε 8, κάτι  το οποίο μεθοδευόταν από την αρχή του έτους. Ως Δ.Σ είχαμε διαφωνήσει, και μάλιστα είχαμε καταγγείλει και τις ευθύνες  της πλειοψηφία των μελών της αντίστοιχης ΔΕΠ, γιατί  παρά την αρνητική άποψη και ψήφο του εκπροσώπου του συλλόγου μας, είχε συνηγορήσει στην πρόταση της Β΄Δ/νσης για την παραπάνω εξέλιξη, προτείνοντας όμως  μείωση από 12 σε 10. Θαρρείς και μπορούμε να παίζουμε την κολοκυθιά στις πλάτες συναδέλφων και μαθητών.

Στη συνέχεια είχαμε την απόφαση της Δ/νσης της Περιφέρειας, εφαρμόζοντας πιστά τη μαγική συνταγή του Υπουργείου  Παιδείας εξαφάνισης των κενών,  να αντιστρέψει την πραγματικότητα και αρνούμενη τις ελλείψεις και τα κενά  σε όλους τους κλάδους των εκπαιδευτικών που υπάρχουν στην περιοχή μας να παρουσιάζει μάλιστα και πλεονάσματα… Μια τέτοια θέση μπορεί να σημάνει μετακινήσεις συναδέλφων ανά πάσα στιγμή, παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις για το αντίθετο από πλευράς διοίκησης.
Τώρα  μετά και τις τελευταίες τοποθετήσεις για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στις σχολικές μονάδες της Β΄Αθήνας εξακολουθεί να παραμένει στη διάθεση του αντίστοιχου ΠΥΣΠΕ ένας σημαντικός αριθμός συναδέλφων χωρίς οργανική θέση.

Συγκεκριμένα: 
54  συνάδελφοι  της Αγγλικής Γλώσσας, 71  της Φυσικής Αγωγής, 15 της Μουσικής και 20 Νηπιαγωγοί, τη στιγμή που οι ανάγκες στην προσχολική αγωγή για τη φοίτηση των προνηπίων αλλά και των νηπίων  πολλαπλασιάζονται, απαιτώντας την ίδρυση νέων νηπιαγωγείων και την εύρεση  κατάλληλων χώρων για την οικοδόμηση νέων διδακτηρίων, αλλά και οι ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό με τα εγγεγραμμένα παιδιά είναι τουλάχιστον διπλάσιες.

 Όλοι  αυτοί οι συνάδελφοι  είναι ήδη διορισμένοι, καλύπτουν πάγιες, διαρκείς πραγματικές ανάγκες λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων της Διεύθυνσης, σε λειτουργικά κενά τα οποία μάλιστα δεν καλύπτονται απολύτως, άρα χρειάζονται  και επιπλέον διορισμοί και  η σύσταση  ακόμα περισσότερων  οργανικών  θέσεων.

Το Υπουργείο Παιδείας όμως συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων του δεν προχωρά στη σύσταση όλων των απαραίτητων  οργανικών θέσεων. Συντηρεί το καθεστώς των  προσωρινών τοποθετήσεων  κάθε χρόνο γιατί η οργανική θέση  αποτελεί στοιχείο που διασφαλίζει τη μονιμότητα  στην εργασία. Κάτι για το οποίο δεν συμφωνούν ούτε οι Τρόικες και τα Κουαρτέτα, ούτε  οι διάφορες συγκυβερνήσεις των κομμάτων του ευρωμονόδρομου..

Και για την εφαρμογή αυτών των απαιτήσεων άλλωστε  ο αρχηγός της Ν.Δ, ως Υπουργός Κοινωνικής Μεταρρύθμισης της συγκυβέρνησης  Σαμαρά – Βενιζέλου, θέσπισε την κινητικότητα – διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, με αποτέλεσμα το πλήθος  αναγκαστικών μετατάξεων χιλιάδων συναδέλφων,  κατάργησε την οργανική θέση του εκπαιδευτικού σε επίπεδο Υπουργείου και Διεύθυνσης Εκπαίδευσης μετατρέποντάς την σε προσωποπαγή,  και εφόσον υφίσταται οργανική θέση στο σχολείο.

Συναδέλφισσες/οι,  Αν δεν παλέψουμε συντονισμένα με τους συλλόγους γονέων  και τους συνδικαλιστικούς φορείς της περιοχής μας για ένα σχολείο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών  με  απόσυρση όλων των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων, τόσο θα καταπατούνται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και θα μεγαλώνει η εργασιακή μας ανασφάλεια.

Απαιτούμε:

Την άμεση επίδοση οργανικής θέσης σε όλους τους συναδέλφους που βρίσκονται στη διάθεση. Καμιά μετακίνηση συναδέλφου στη «διάθεση» μέχρι τη σύσταση της οργανικής του  έξω από τα όρια του ΠΥΣΠΕ.

Την κάλυψη όλων των πραγματικών και αναγκαίων κενών με μαζικούς μόνιμους διορισμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Σύσταση οργανικών θέσεων για όλους τους συναδέλφους (π.χ. μεταταγμένοι, διάθεση ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ κ.ά.) .
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Καμιά μετακίνηση συναδέλφων από την οργανική τους θέση.

Ίδρυση νέων δημοτικών και νηπιαγωγείων.

Κανένα προνήπιο εκτός νηπιαγωγείου. 15 μαθητές ανώτερο όριο για κάθε τμήμα νηπιαγωγείου και για κάθε τμήμα των Α και Β τάξεων του Δημοτικού.  20 μαθητές ανώτερο όριο για τις υπόλοιπες τάξεις. Κανένας αποκλεισμός μαθητή από το ολοήμερο σχολείο.

Όχι στις συμπτύξεις τμημάτων και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών εκτός των ορίων κατοικίας τους.

Λειτουργία των Τμημάτων Ένταξης, της Παράλληλης Στήριξης και  όλων των δομών της Ειδικής Αγωγής με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.


Καμιά οικονομική επιβάρυνση των γονιών για τη λειτουργία του σχολείου. Απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας σε ιδιωτικούς φορείς, «χορηγούς» και ΜΚΟ στο χώρο του σχολείου. Αύξηση των δαπανών αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου