Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

2 Μαρ 2016

Όλοι σε ετοιμότητα για το Ασφαλιστικό

Ολοι στη μάχη για τη 48ωρη γενική απεργία!


Κυβέρνηση και κουαρτέτο κόβουν και ράβουν το τελικό τους σχέδιο για το Ασφαλιστικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, φιλοδοξία του υπουργείου Εργασίας είναι να ολοκληρωθεί ακόμα και μέσα στην επόμενη βδομάδα η διαπραγμάτευση και το νομοσχέδιο να πάρει το δρόμο για τη Βουλή τις πρώτες μέρες του Μάρτη.

Οι διαρροές για τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά,  σ' ένα πράγμα συγκλίνουν: Το νομοσχέδιο που θα φτάσει τελικά στη Βουλή, θα είναι ακόμα χειρότερο, ακόμα πιο άγριο απ' όσα είδαμε έως τώρα να γράφονται στην πρόταση της κυβέρνησης. Είναι κι αυτό μια απόδειξη ότι διαπραγμάτευση με τους δανειστές, την ΕΕ, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, προς όφελος του λαού δεν μπορεί να υπάρξει.
Κάτω απ' αυτές τις εξελίξεις πρέπει να σημάνει συναγερμός.
Η επιτυχία της γενικής 48ωρης απεργίας όταν το νομοσχέδιο πάει στη Βουλή, χρειάζεται επιτακτικά να είναι το πρώτο μας καθήκον.
Η κυβέρνηση επιμένει στην προπαγάνδα της ότι οι αλλαγές που προωθεί στο Ασφαλιστικό έχουν το στοιχείο της δικαιοσύνης. Η μόνη δικαιοσύνη που υπάρχει στα μέτρα της, είναι ότι πλήττουν τους πάντες και εξισώνουν όλους προς τα κάτω σε ό,τι αφορά συντάξεις και παροχές.
Αυτό το στόχο υπηρετεί :
 α) Ο επανυπολογισμός των συντάξεων και για τους παλιούς δικαιούχους, με τα κριτήρια τα οποία στο εξής θα βγαίνουν στη σύνταξη οι νέοι.
 β) Η μείωση των παλιών συντάξεων, ανεξάρτητα από το πότε και πώς θα εκφραστεί στο πραγματικό εισόδημα του συνταξιούχου.
 γ) Η ενοποίηση των Ταμείων και η ένταξη όλων στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης  που θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε εξίσωση των παροχών προς τα κάτω για όλους.
δ) Η αύξηση των απαραίτητων χρόνων Ασφάλισης για την κατοχύρωση του δικαιώματος στη συνταξιοδότηση από τα 15 χρόνια στα 20 χρόνια.
ε) Η κλιμάκωση και το ποσό της λεγόμενης «εθνικής σύνταξης» που θα δικαιούται ο συνταξιούχος, με «ταβάνι» τα 384 ευρώ στην περίπτωση της 20ετίας.  
 στ) Το ενδεχόμενο να θεσπιστούν  εισοδηματικά κριτήρια και για το ύψος της «εθνικής σύνταξης», ώστε να μειωθεί ο   συνολικός αριθμός των δικαιούχων και κατά συνέπεια η συνολική κρατική δαπάνη για την Ασφάλιση.
 ζ) Η παραπέρα μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης για τον υπολογισμό του λεγόμενου «ανταποδοτικού» τμήματος της σύνταξης,
 η) Μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις μέχρι και 30%.
 θ) Νέες μεγάλες μειώσεις στα εφάπαξ και περικοπές των μερισμάτων που αποδίδονται στους δημόσιους υπαλλήλους.
Ήρθε η ώρα ο καθένας μας να πάρει την ευθύνη του:
-     Θα επιτρέψουμε να περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα και τα άλλα που ακολουθούν στα Εργασιακά, στο Φορολογικό και αλλού;
-     Θα επιτρέψουμε  οι απώλειες των προηγούμενων ετών και τα μέτρα που έρχονται τώρα να νομιμοποιηθούν στη συνείδηση της νέας γενιάς, για να ζήσει μια ζωή χειρότερη από αυτή των γονιών της, ενώ η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν κάνει τεράστια άλματα ακόμα και σε σύγκριση με την προηγούμενη δεκαετία;
Κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος στην κλιμάκωση
του αγώνα.
Ολοι στη μάχη για τη 48ωρη γενική απεργία!



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου