Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

8 Οκτ 2015

Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους συναδέλφους στη Σάμο


Ο Σύλλογος εκπ/κων Π.Ε. « Γ.Σεφέρης» συμπαραστέκεται στους κατηγορούμενους για την συνδικαλιστική τους δράση εκπαιδευτικούς στη Σάμο που οδηγήθηκαν σε δίκη στις 1 Οκτώβρη. Πρόκειται για τους εκπαιδευτικούς Τάκη Διαμαντίδη, Νίκο Παπαβασιλείου, Μαρία Ξύδη και Γιάννη Τζημπούκα.


Οι συνδικαλιστές, μέλη της τότε Διοίκησης της ΕΛΜΕ και αιρετός του ΠΥΣΔΕ ο τελευταίος, στις 16 και 17/9/2013, στη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου τους, μαζί με άλλους συναδέλφους τους, συμμετείχαν στην κατάληψη των γραφείων της ΔΙΔΕ Σάμου, προκειμένου ν’ αποτρέψουν την αποστολή λίστας στην Περιφέρεια με τα ονόματα δεκάδων συναδέλφων τους, οι οποίοι είτε θα έμπαιναν στην λίστα διαθεσιμότητας και στην απόλυση, είτε θα έπρεπε να μετακινηθούν υποχρεωτικά εκτός Σάμου και ν’ αφήσουν τα σχολεία με ελάχιστους καθηγητές.

 Ύστερα από 2 χρόνια, η «δεύτερη φορά κυβέρνηση της αριστεράς» δίνει το πράσινο φως για να οδηγηθούν στα δικαστήρια συνδικαλιστές όπως  και 14 διοικητικοί υπάλληλοι του Παν/μίου, που κατηγορούνται επειδή συμμετείχαν στην απεργία 25 και 26/11/13.

Όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έτσι και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική δίωξη και τρομοκράτησης εργαζομένων και σύμφωνα με τις οδηγίες του μνημονίου την προώθηση αλλαγών στον συνδικαλιστικό νόμο, με την οποία μπαίνει κυριολεκτικά σε γύψο η δράση σωματείων και εργαζομένων.

Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης που εκδηλώνεται στα πρόσωπα των τεσσάρων συναδέλφων μας καθώς και την τρομοκράτηση που σπέρνουν παντού τέτοιες ενέργειες. Ο στόχος τους ν’ αποτρέψουν όχι μόνο τέτοιες μορφές αγώνα αλλά και κάθε αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που βιώνουμε, δεν πρόκειται να περάσει.  

Η δίωξη αυτή γίνεται την στιγμή που υπάρχουν τεράστια κενά εκπαιδευτικών και στην Πρωτοβάθμια και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και εκδηλώνεται μια οργανωμένη μαζική δράση για την άμεση πλήρωση των κενών των σχολείων από εκπαιδευτικούς.
Ο σύλλογος μας στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό στους συναδέλφους και απαιτεί:
·         Να σταματήσει κάθε δίωξη και ν’ αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες.
·         Καμιά ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων
·         Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία με δίχρονη Προσχολική Αγωγή και Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο.

·         Την άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου