Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

20 Οκτ 2015

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων Π.Ε.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας στηρίζει το κάλεσμα των αναπληρωτών εκπ/κών ειδικοτήτων και καλεί τους συν/φους να παρευρεθούν στο υπουργείο την  Τετάρτη 21/10/2015 στις 12:00   

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Πλησιάζουμε στα τέλη του Οκτώβρη και τα κενά στα σχολεία παραμένουν ακάλυπτα. Κατά την πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στο ΥΠΕΘ (2/10/15) και στο πλαίσιο συνάντησης εκπροσώπων μας με τον κ. Κατσαρό (διευθυντή γραφείου υπουργού), ζητήσαμε εξηγήσεις για τις μειωμένες προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων για την κάλυψη των θέσεων εργασίας στα σχολεία ΕΑΕΠ. Η μείωση αυτή αφορά κυρίως τις περιοχές της Αττικής, Νοτίου Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας, και καθιστά αδύνατη τη λειτουργία των σχολικών μονάδων ΕΑΕΠ στις εν λόγω περιφέρειες. Μας γνωστοποιήθηκε ότι οι τρεις αυτές περιφέρειες θεωρούνται «περιοχές εξόδου» βάσει εισοδηματικών κριτηρίων που ετέθησαν σε μετρήσεις του 2010 και ότι η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ θα σταματήσει (ήδη οι προσλήψεις της Α᾽ φάσης είναι τόσο ισχνές, που έχουν καλύψει μόνο το 20% των κενών σε αυτές τις περιφέρειες, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη να συμπεριληφθούν στο ΕΣΠΑ οι τρεις περιφέρειες ούτε στο επόμενο πακέτο 2014-2020). Μέχρι και την πρώτη φάση προσλήψεων (1/10/15) δεν είχε γίνει καμία ενέργεια από πλευράς υπουργείου τόσο για την εξεύρεση πόρων προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, όσο και για την έγκαιρη ενημέρωση των ίδιων των εκπαιδευτικών, που υπέβαλαν στη διάρκεια του καλοκαιριού δύο φορές αίτηση, αγνοώντας τα παραπάνω δεδομένα. Αποτέλεσμα της προαναφερόμενης κατάστασης είναι πολλοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, (έχοντας δηλώσει στην αίτηση τους, όπως κάθε χρόνο, τις παραπάνω περιοχές) να παραμένουν μέχρι στιγμής άνεργοι αλλά και όσοι προσελήφθησαν τελικά κατά την πρώτη φάση, να έχουν βρεθεί πολύ μακριά από τις περιοχές των συμφερόντων τους.
Ζητήσαμε άμεση ανάκληση της πρώτης αυτής φάσης προσλήψεων, ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες εις βάρος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και να γίνει δυνατή  η εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών σχολείων ΕΑΕΠ, καθώς και τη δυνατότητα υποβολής νέων αιτήσεων. Επιμείναμε να μας δοθεί απάντηση στο ερώτημα γιατί το υπουργείο ως αρμόδιος φορέας δεν είχε ενημερώσει την εκπαιδευτική κοινότητα. Η πολιτική ηγεσία δυστυχώς δεν ικανοποίησε κανένα από τα αιτήματα μας, δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις και αρνήθηκε να συναντηθεί με εκπροσώπους μας στις δύο επόμενες προγραμματισμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας (5/10/15 και 7/10/15). Επιπλέον, παρόλο που έχει κατατεθεί υπόμνημα και αίτημα συνάντησης στο γραφείο του υπουργού με ταυτόχρονη κοινοποίηση στο γραφείο του γενικού γραμματέα, δεν έχουμε λάβει έως τώρα καμία απάντηση. 
Σε ό, τι αφορά τη δεύτερη φάση προσλήψεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων ο κ. Κατσαρός μας δήλωσε ότι προγραμματίζεται από το υπουργείο για τις 12/10/15 και ότι θα γίνει προσπάθεια να αναζητηθούν πιστώσεις από το ΠΔΕ προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ. Μέχρι και σήμερα όμως, η δεύτερη φάση προσλήψεων δεν έχει πραγματοποιηθεί και από ενημέρωση που είχαμε  από τους εκπροσώπους της ΔΟΕ/ΟΛΜΕ κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 14/10/15, καμία λύση δεν έχει επίσης βρεθεί ως προς τη χρηματοδότηση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Άμεση υλοποίηση της δεύτερης φάσης προσλήψεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.
Άμεση κάλυψη όλων των κενών εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στα σχολεία ΕΑΕΠ όλης της χώρας μέσω κρατικού προϋπολογισμού.
Σύσταση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στην Π.Ε. για τους μεταταχθέντες μόνιμους συναδέλφους και τους αναπληρωτές.
Μαζικούς διορισμούς για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Συνάδελφοι, η κατάσταση που βιώνουμε γίνεται ολοένα και πιο δραματική με τις θέσεις εργασίας μας να χάνονται, τις εργασιακές συνθήκες να επιδεινώνονται και το δημόσιο αγαθό της παιδείας να θυσιάζεται στον βωμό της οικονομικής κρίσης. Το νέο σχολείο που θέλησαν να προωθήσουν, που στελεχώνεται από εκπαιδευτικούς διαφορετικών ταχυτήτων, με μισθούς πείνας και πετσοκομμένα εργασιακά δικαιώματα, απέχει πολύ από το σχολείο στο οποίο και για το οποίο θέλουμε να εργαζόμαστε. Διεκδικούμε και παλεύουμε για δημόσια δωρεάν παιδεία, πολύπλευρη μόρφωση όλου του μαθητικού πληθυσμού.

         ΟΛΟΙ την ΤΕΤΑΡΤΗ, 21/10/15, στις 12:00, στο ΥΠΕΘ


Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου