Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

15 Δεκ 2013

Υπεύθυνη Δήλωση γονέα μη συναίνεσης σε παροχή στοιχείων για το "my school" από τους Γονείς του 12ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ "BIG BROTHER" ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ !!!
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ
 
Η υπεύθυνη αυτή δήλωση (που σας επισυνάπτουμε), προέκυψε ως ανάγκη για μία τυπική απάντηση και δήλωση από πλευράς μας για τον τρόπο με τον οποίο το εκπαιδευτικό σύστημα αντιμετωπίζει εμάς, τα παιδιά μας και τους δασκάλους. Ύστερα από σχετική ενημέρωση που δόθηκε από τους παιδαγωγούς για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται να κτιστεί το «νέο σχολείο του 21ου αιώνα»  ενημερωθήκαμε για το νέο πληροφοριακό σύστημα «my school»  το οποίο αποτελεί μία γιγαντιαία βάση δεδομένων στην οποία καταγράφονται όλες οι πτυχές της σχολικής ζωής, έμψυχης και άψυχης, που αφορά το παιδαγωγικό προσωπικό τους μαθητές και τους γονείς τους μέχρι  και  τα κτίρια. Τα δεδομένα που ζητούνται να καταγραφούν για τους μαθητές, -το πλήρες προσωπικό  προφίλ κάθε μαθητή με ονοματεπώνυμο, μαθησιακές δυσκολίες, έπαινοι, ποινές  που συνοδεύονται και από το προφίλ των γονέων μορφωτικό επίπεδο γονέων,  αλλοδαποί γονείς άφιξη στη χώρα κ.α. -  είναι τουλάχιστον ύποπτα. Επειδή θεωρούμε ότι η  αντιμετώπιση των ειδικών αναγκών που ενδεχομένως να έχει ο μαθητικός πληθυσμός δεν αντιμετωπίζονται με την πλήρη καταγραφή των προσωπικών τους δεδομένων αλλά με απρόσωπα στατιστικά στοιχεία που απαντάνε στο πόσοι και όχι στο ποιοι, πρέπει, τουλάχιστον, να  αρνηθούμε τη χρήση τους για τους ακόλουθους λόγους :
Τα όποια στοιχεία έχουμε μέχρι τώρα δώσει για ιδιαίτερες πτυχές και όψεις του της συμπεριφοράς και χαρακτήρα του παιδιού μας δόθηκαν εμπιστευτικά και στα πλαίσια της εξατομικευμένης προσέγγισης που πρέπει να έχουν οι παιδαγωγοί απέναντι στα παιδιά και όχι ως δεδομένα που θα καταχωρηθούν προκειμένου να φτιαχτεί ο φάκελος του μαθητή που όπως έχει σχεδιαστεί  θα φτιάχνεται στο  νηπιαγωγείο, θα  «εμπλουτίζεται» και θα επικαιροποιείται έως το Λύκειο.
Επειδή η ευθύνη καταχώρησης είναι ευθύνη των διευθυντών νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων για τους οποίους αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα η μη καταχώρηση, αποτελεί δική μας ευθύνη  να προφυλάξουμε ή και να αποτρέψουμε όσους παιδαγωγούς δεν θέλουν να υποκύψουν σε αρμοδιότητες που δεν αρμόζουν σε παιδαγωγούς αλλά και στην  εκπαιδευτική διαδικασία που αντί για παιδαγωγούς θέλει διοικητικούς υπαλλήλους και επιτηρητές.
Παρά το γεγονός ότι θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να συζητήσουμε από κοινού με παιδαγωγούς και γονείς  για το «νέο σχολείο του 21 ου αιώνα»  που σχεδιάζουν αλλά και  να σχεδιάζαμε  και εμείς ως κοινότητα  από πλευράς μας το «άλλο σχολείο του 21ου αιώνα» στο οποίο θα   έπρεπε να προσβλέπουμε και να ονειρευόμαστε, αυτό που μπορούμε να κάνουμε προς ώρας λύνεται με μία πολύ τυπική και νομική απάντηση. Να εναντιωθούμε με βάση τους ακόμη ισχύοντες  νόμους και θεσμούς περί προστασίας προσωπικών και ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων  σε σχεδιασμούς που φτιάχνουν σχολεία φυλακές με φακέλους και φύλακες .
Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο εκτός του να την υπογράψετε  να τη διαδώστε και σε όσους άλλους γονείς από νηπιαγωγεία της περιοχής - και όχι μόνο - που  γνωρίζετε και  που συνήθως δεν έχουν Σύλλογο γονέων.  
Γονείς  του 12ΟΥ   Ολοήμερου  Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας.

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου