Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

10 Δεκ 2013

Για το κενό στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»               
Αρ. Πρωτ. 44
Νέα Ιωνία 8/12/2013
Προς: Τα μέλη του Συλλόγου μας. Τον τύπο.
 

ΘΕΜΑ : ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΟ ΣΤΟ 16ο Δ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ.

Άδειασαν συνειδητά και σχεδιασμένα τα σχολεία από όλους όσους ήταν τοποθετημένοι και στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ. Αρνούνται να τοποθετήσουν αναπληρωτές έστω και τώρα. Κι έτσι τώρα δεν υπάρχει διαθέσιμος δάσκαλος ή νηπιαγωγός, ούτε για δείγμα. Έτσι :

·   Στο 16ο Δ. Σχολείο Νέας Ιωνίας (όπου μια συναδέλφισσα πήρε άδεια μεγάλης διάρκειας), οι «Τόμσεν» της Β΄ Αθήνας δε βρίσκουν … καμιά άλλη λύση (αναπληρωτής, πρόσληψη, κλπ) παρά να υπολειτουργήσει το ολοήμερο και να μετακινηθεί ο δάσκαλος του ολοήμερου στο πρωινό. Ή (άλλη «φαεινή» ιδέα με άκρως «παιδαγωγικό χαρακτήρα») η δασκάλα που έχει προσληφθεί για παράλληλη στήριξη σ΄ ένα μαθητή που έχει ανάγκη, να παρατήσει αυτό το μαθητή και να πάρει την τάξη.
·   Η λογική «έχουμε κενό, άρα χρειαζόμαστε δάσκαλο», καταργήθηκε πια στα μυαλά των φωστήρων του υπουργείου, της τρόϊκας και της Β΄ Αθήνας. Τώρα κυριαρχεί η λογική : «Κόψτε το λαιμό σας να λειτουργήσετε, παρ΄ όλα τα κενά».
·  Μάλιστα σε παράσταση των γονιών μαζί με το σύλλογό μας, ο Διεύθυντής της Διεύθυνσης είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι «οι δάσκαλοι δε συμπληρώνουν ωράριο» ή και έμεσες απειλές, όπως «το σχολείο σας είναι πολύ μικρό σε αριθμό μαθητών και άρα ….».
·  Άραγε, αν σ΄ αυτό το σχολείο, απουσιάσει για κάποιο λόγο και κάποιος άλλος δάσκαλος, τι θα σκαρφιστεί η διεύθυνση προκειμένου …. «να λύσει το πρόβλημα»; Θα κόψει τους δασκάλους σε δυό κομμάτια ; Ή θα τους χρεώσει δυό τμήματα στον καθένα ; Ή θα φτιάξουν τμήματα με 50 μαθητές ;

Είναι φανερό ότι η πολιτική της διοίκησης είναι «φορτώσε τα όλα στον εκπαιδευτικό». Βάζουν τους διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων να προσπαθούν να λύσουν «σταυρόλεξα» που δεν έχουν λύση. Και ζητούν απ΄ τους γονείς να αποδεχτούν το παράλογο αν λογικό.

Αλήθεια …. ΠΥΣΠΕ υφίσταται;  Ή ο ρόλος του είναι απλώς να παρακολουθεί και να νομιμοποιεί εκ των υστέρων τις παράλογες κι αντιπαιδαγωγικές εντολές της διοίκησης ;

Συνάδελφοι

Η διαχείριση αυτής της μιζέριας είναι συνευθύνη. Όποιος προσπαθεί να διαχειριστεί με «ρεαλισμό» αυτά τα προβλήματα, τελικά υπηρετεί την πολιτική της υποβάθμισης, της υποχρηματοδότησης, του «Νέου Σχολείου».

Η μόνη λύση σ΄ όλα αυτά τα αδιέξοδα των σχολείων μας είναι να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική κι αυτούς που την εκφράζουν. Η μόνη λύση είναι να φέρουμε πάλι στην επιφάνεια και να διεκδικήσουμε αποφασιστικά, όλοι μαζί τα δικά μας αυτονόητα :

·  Το σχολείο για να λειτουργήσει θέλει δασκάλους.
·   Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών τώρα, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΝΕΤΤΑ ΑΛΤΑΝΗ                       ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου