Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

21 Δεκ 2013

Δελτίο Τύπου για τις πρόσφατες δράσεις του συλλόγου μας


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

1. ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
 
 
Συνεχίζεται – χάρη στην εθελοντική προσφορά πολλών συναδέλφων – με επιτυχία, η πρωτοβουλία του Συλλόγου μας για τη λειτουργία «Σχολείου Μεταναστών». Η συμμετοχή φέτος είναι μεγαλύτερη από την πρώτη (περσινή) χρονιά λειτουργίας του θεσμού. Λειτουργούν τμήματα εκμάθησης Ελληνικών, με τη συμμετοχή οικονομικών μεταναστών, που είναι κυρίως γονείς από σχολεία της περιοχής μας. Τμήμα για αρχάριους και τμήμα για προχωρημένους. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υπάρξουν και τώρα. Επικοινωνείστε με το Σύλλογο.


2. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΟΙΗΜΑ»

 
 
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΣΤΕΡΑΣ» της Νέας Ιωνίας, η προβολή της ταινίας «Παιδαγωγικό Ποίημα» του Α. Σ. Μακαρένκο. Ταινία βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του μεγάλου Σοβιετικού Παιδαγωγού. 

3. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

 
Με μεγάλη επιτυχία έγινε χτες η «Χριστουγεννιάτικη Παιδική Γιορτή» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας (μέλος της ΟΓΕ) μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης». Από τις 11 το πρωί η αίθουσα γέμισε δεκάδες παιδιά και γονείς που ήρθαν να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στο διαδραστικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι «Οι κουραμπιέδες της μάγισσας Κουτουρού». Ύστερα έγινε εργαστήριο χριστουγεννιάτικης δημιουργίας, ενώ προσφέρθηκαν γλυκίσματα σε όλους τους παρευρισκόμενους. Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός της μεγάλης ανταπόκρισης των γονιών στη συλλογή παλιών παιχνιδιών και παιδικών ρούχων που θα μοιραστούν σε οικογένειες με ανάγκη τις επόμενες μέρες στα πλαίσια της ταξικής αλληλεγγύης. Η ίδια εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί και στη Μεταμόρφωση, την Κυριακή 22/12/13, στις 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης. 

 
4. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 

 
Κυκλοφορεί αυτές τις μέρες το φετινό ημερολόγιο του Συλλόγου, για το έτος 2014. Το φετινό ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στους «Δασκάλους του αγώνα». Γνωστοί και άγνωστοι για τους πολλούς δάσκαλοι, που έδωσαν τη ζωή τους ή αφιέρωσαν τη ζωή τους, στον αγώνα για το σχολείο των ονείρων μας, για την κοινωνία των ονείρων μας, για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη. Κυρίως στα χρόνια του μεσοπολέμου, στην κατοχή και την αντίσταση, αλλά και στα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν μετά τον εμφύλιο. Φιλοδοξία μας είναι, μ΄ αυτή τη μικρή μας προσπάθεια, να βρούμε και να «κρεμάσουμε στον τοίχο της μνήμης μας» τα κάδρα όλων όσων το αξίζουν. Κυρίως να δώσουμε έναυσμα συλλογισμού, για το πώς ήταν, πώς έγιναν και πώς είναι τώρα τα «πράγματα» για το δάσκαλο, για τον αγώνα του, για το σχολείο του. Έναυσμα για περισσότερη μελέτη από τα βιβλία που αναφέρονται και στη βιβλιογραφία του ημερολόγιου. Θα μοιραστεί στα μέλη του Συλλόγου σύντομα. Σε όσα σχολεία δεν προλάβουν τα μέλη του ΔΣ να περάσουν πριν τις γιορτές, θα έρθουν αμέσως μετά. 

5. Για το επόμενο διάστημα, έχουμε ήδη προγραμματίσει.
- Τη δεύτερη εκδήλωση για τα παιδιά, στη Μεταμόρφωση, με το Σύλλογο Γυναικών Μεταμόρφωσης, τη Κυριακή 22//12/13 στις 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο.  
- Τη δεύτερη διάλεξη Ιστορίας με θέμα «Δουλοκτητική Κοινωνία», στα τέλη του Γενάρη 2014
- Τη γιορτή για τα παιδιά των συναδέλφων, με το θεατρικό «ΛΙΧΟΥΔΟΧΩΡΑ» και άλλες παιδικές δραστηριότητες (κατασκευές, παιχνίδια, αποκριάτικος χορός κλπ), γλυκά και μοίρασμα δώρων στα παιδιά των συναδέλφων.

Θα σταλούν σχετικές ανακοινώσεις με το νέο χρόνο. 

Το Δ.Σ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου