Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

18 Σεπ 2013

Αποφάσεις Αγώνα από Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ

Από την προηγούμενη βρομάδα, με αφορμή τη γνωστή εγκύκλιο για το ολοήμερο, τις αλλαγές που φέρνει το «Νέο Λύκειο», τις γενικότερες εξελίξεις στην παιδεία, όλες οι Ενώσεις Γονέων της περιοχής , έβγαλαν ανακοινώσεις εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή τους για την απόπειρα της διοίκησης να υποβαθμίσει ( ή και να κλείσει ) τα ολοήμερα και τα τμήματα ένταξης. Αλλά και για όλα τα  άλλα θέματα που απασχολούν το Δημόσιο σχολείο. Επισυνάπτουμε  σχετικές αποφάσεις των Ενώσεων Γονέων Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης και Νέας Ιωνίας.
Παράλληλα, άρχισαν από τη Δευτέρα 16/9/13, συγκεντρώσεις ή συνελεύσεις γονέων, μαζί με τους συλλόγους διδασκόντων και το Σύλλογό μας, για όλα αυτά τα θέματα.
Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα του 3ου Δ. Σχολείου Ηρακλείου, όπου οι γονείς κάλεσαν το σωματείο μας να συζητήσουμε όλοι μαζί κι αποφάσισαν  κατάληψη του σχολείου τους την Τετάρτη 18/9/13, πρώτη μέρα της απεργίας και παραστάσεις στη διεύθυνση κ.λ.π.
Παρόμοια απόφαση πάρθηκε και στο 9ο – 10ο Δ. Σχολείο Ηρακλείου, όπου τη συνάντηση με τους γονείς την προκάλεσαν οι συνάδελφοι με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου διδακόντων (παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια των διευθυντών να μη γίνει η συνάντηση αυτή).  Εκεί η απόφαση των γονιών είναι : Γενική Συνέλευση την Παρασκευή. Κάλεσμα και άλλων σχολείων της περιοχής, για κινητοποιήσεις, στη διεύθυνση Β΄ Αθήνας και στην περιφέρεια. Όμως, οι δυο «καλοί διευθυντές» (το «καλοί» πάει δίπλα στο «υποτακτικοί υπηρέτες της κυβερνητικής πολιτικής») απαγόρευσαν να μοιραστεί η απόφαση αυτή τουλλόγου Γονέων.
Στο 5ο Δημοτικό σχολείο Μεταμόρφωσης, έγινε τη Δευτέρα κατάληψη από τους γονείς και συζήτηση για το θέμα του ολοήμερου και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν.
Σ΄ όλα τα σχολεία της Μεταμόρφωσης μοιράστηκαν οι ανακοινώσεις της Ένωσης Γονέων Μεταμόρφωσης.
 
Ø Την Τετάρτη 18/9 στις 7 μ.μ. στο Λύκειο της Μεταμόρφωσης, η Ένωση γονέων «καλεί όλη την εκπαιδευτική κοινότητα για συζήτηση κι ενημέρωση»

Ø Με τη συμμετοχή και της Ένωσης Γονέων Νέας Ιωνίας, αποφασίστηκε από τους φορείς της πόλης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 19/9/13 στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Σημηριώτη  τριγωνική πλατεία επί της Λ. Ηρακλείου δίπλα από τον ΟΤΕ Ν. Ιωνίας) .

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ

Σ΄ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Προφανώς συμβαίνουν κι άλλες τέτοιες κινήσεις και πρωτοβουλίες που δεν τις γνωρίζουμε ακόμα.

Όλοι μαζι μπορούμε να του σταματήσουμε

Ενημερώστε τους γονείς του σχολείου σας

Είναι οι φυσικοί μας σύμμαχοι

Ο αγώνας μας πρωτίστως αφορά τα παιδιά τους.

Το Δ.Σ.
 
Ενδεικτικά παραθέτουμε τις κατωτέρω αποφάσεις:
 
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
Κρίσιμες ώρες για την Παιδεία.
ñ Τα ολοήμερα κινδυνεύουν πλέον με οριστικό λουκέτο. Η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου δεν αφήνει κανένα κενό επ΄αυτού
ñ Τα ΕΠΑΛ συρρικνώνονται. Χιλιάδες μαθητές και εκατοντάδες καθηγητές βρίσκονται στον “αέρα” με συνοπτικές διαδικασίες.
ñ Το “νέο” Λύκειο μετατρέπεται σε έναν μαραθώνιο συνεχών εξετάσεων. Χιλιάδες μαθητές θα οδηγηθούν, με μαθηματική ακρίβεια, στην έξοδο πριν την ολοκλήρωση του Λυκείου
ñ Τα πανεπιστήμια κινδυνεύουν να μη λειτουργήσουν λόγω και της διοικητικής τους αποδιάρθρωσης.
Όλα αυτά αποτελούν ένα δυνατό SOS για την Παιδεία. Οι γονείς, οι μαθητές οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι!
Η Ένωση Γονέων της Μεταμόρφωσης καλεί όλη την εκπαιδευτική κοινότητα σε συγκέντρωση  ενημέρωσης την Τετάρτη 18/09 στις 7.00 μμ στο Λύκειο Μεταμόρφωσης
Να είμαστε όλοι εκεί!
ΈΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
 
Η Ένωση Γονέων Νέας Ιωνίας επιτελώντας τον θεσμικό της ρόλο συμμετέχει ενεργά στην ανάδειξη των θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία. 
Οι πρόσφατες εξελίξεις στην παιδεία, την υγεία και τους ΟΤΑ βάζουν σε κρίση βασικά κοινωνικά αγαθά.  
 
Στα πλαίσια τόσο της ανάδειξης των θεμάτων όσο και της συμπαράταξης απέναντι στα προβλήματα,  χθες Δευτέρα 16/09/2013 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου με την παρουσία θεσμικών εκπροσώπων:
 
·         των γονέων
·        των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
·         των εργαζομένων στους ΟΤΑ 
·         των εργαζομένων στο χώρο της υγείας 
Αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 19-09-2013  στις 18:30 στην πλατεία Σημηριώτη (η τριγωνική πλατεία επί της Λ. Ηρακλείου δίπλα από τον ΟΤΕ Ν. Ιωνίας) .  
Απευθύνουμε κάλεσμα σ' όλη την τοπική κοινωνία, η παρουσία όλων θεωρείτε επιβεβλημένη.
Θερμή παράκληση, προωθήστε την παρούσα πρόσκληση, ώστε να συμβάλετε και εσείς στην ενημέρωση για το θέμα. 
Σας περιμένουμε όλους την Πέμπτη το απόγευμα  στην πλατεία Σημηριώτη.
Το Δ.Σ. της  Ένωσης Γονέων Νέας Ιωνίας.


ΈΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διαβάστε την ανακοίνωση  εδώ



 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου