Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

29 Σεπ 2013

Σύσκεψη με συναδέλφους που μετακινήθηκαν αυθαίρετα



 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»


ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

ΑΠΟ ΤΗ «ΔΙΑΘΕΣΗ» ΤΟΥ Β΄ ΠΥΣΠΕ, ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΥΣΠΕ

Σύσκεψη με τους συναδέλφους που μετακινήθηκαν με τη γνωστή αυθαίρετη απόφαση της περιφέρειας Αττικής σε άλλο ΠΥΣΠΕ απ΄ αυτό που έχουν οργανική, οργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης», την Κυριακή 29/9 το πρωί. Στη σύσκεψη αυτή :
·      Έγινε αναφορά στο περσινό σεμινάριο διευθυντών της περιοχής μας, όπου ο διευθυντής διεύθυνσης, είχε ουσιαστικά προαναγγείλει τις φετινές εξελίξεις λέγοντας ότι : «Το ολοήμερο θα χτυπηθεί. Του χρόνου θα λειτουργήσει μόνο με ΕΣΠΑ».
·      Έγινε αναφορά στις περσινές μας κινητοποιήσεις (όπου ο Σύλλογός μας είχε πρώτος προειδοποιήσει και καλέσει σε κινητοποίηση) για το θέμα της «οργανικότητας των σχολείων» που είχε προκύψει και που είναι κι αυτό σχετικό με τις φετινές εξελίξεις.
·      Εκτιμήθηκε από τους παρευρισκόμενους ότι το Υπουργείο κι όλος ο μηχανισμός της διοίκησης, όλο τον προηγούμενο χρόνο κινήθηκαν μ΄ αυτό το στόχο για να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις (κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο, συμπτύξεις τμημάτων, υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών σε όμορα σχολεία, καλλιέργεια του φόβου της απόλυσης που κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν τυχεροί που έχουν κάποια δουλειά κάπου όπου κι αν είναι αυτη).
·      Εκτιμήθηκε απ΄ όλους τους παρευρισκόμενους ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για το ότι υπήρχαν κενά στη Β΄ Αθήνας κι άδικα μετακινήθηκαν οι συνάδελφοί μας που χρόνια ήταν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ, απ΄ το ότι σήμερα, τρεις μέρες μετά τη μετακίνησή τους, προσλαμβάνουν αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ για να καλύψουν αυτά τα κενά.
·       Αποκαλύφθηκαν οι διακυρηγμένοι στόχοι του Υπουργείου και της διοίκησης που είναι :
1.        Χτύπημα κάθε έννοιας μόνιμης και σταθερής δουλειάς.
2.        Κατάργηση κάθε έννοιας «οργανικής θέσης» μακροπρόθεσμα για όλους.
3.        Φτηνό ευέλικτο προσωπικό στο σχολείο, αρχίζοντας απ΄ το ολοήμερο.
4.        Διαστολή του ωραρίου των εκπαιδευτικών του σχολείου, «όσο πάει» για να συμπληρωθούν οι ώρες στο ολοήμερο.
5.        Κάλυψη αναγκών των σχολείων της χώρας χωρίς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.
6.        Δημιουργία της δεξαμενής της «κινητικότητας» απ΄ την οποία «αύριο» θα προκύψουν οι διαθεσιμότητες κι οι απολύσεις.
Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση, αποτέλεσε κοινή απόφαση όλων των παρευρισκομένων η ακόλουθη :
             i.            Απαιτούμε από τη Δ.Ο.Ε. να πάρει άμεσα θέση στο θέμα. Να προβεί σε όποιες ενέργειες νομίζει απαραίτητες. Να κυρήξει μέρα κινητοποίησης γι΄ αυτό το θέμα με στάση εργασίας ή 24ωρη απεργία. Να συντονιστεί γι  αυτό το θέμα με ΟΛΜΕ, ΑΣΓΜΕ, γονείς και άλλους φορείς.
           ii.            Προτείνουμε σαν τέτοια μέρα την Παρασκευή 4 του Οκτώβρη, στις 12 το μσημέρι στο Υπουργείο Παιδείας η στην Περιφέρεια.
         iii.            Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. να πάρουν σχετικές πρωτοβουλίες συμμετοχής και πίεσης προς τη Δ.Ο.Ε.
          iv.            Καλούμε τους συλλόγους και τις Ενώσεις γονέων να πάρουν θέση. Η σταθερή εργασιακή θέση του δασκάλου του παιδιού τους, είναι μια από τις προϋποθέσεις της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
            v.            Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις και στις άλλες δράσεις τους. 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
  • Να γυρίσουν στη Β΄Αθήνας οι συνάδελφοι μας, για να καλύψον τα κενά που υπάρχουν και στα σχολεία και στα ολοήμερα.
Το Δ.Σ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου