Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

6 Μαΐ 2016

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ!

     Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ! 
      

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πιστή στις απαιτήσεις ΕΕ-ΟΟΣΑ- ΔΝΤ και  Επιχειρηματικών Ομίλων, αντί να καλύψει τα χιλιάδες κενά στα σχολεία με μόνιμους, μαζικούς διορισμούς, συνεχίζει την πολιτική των περικοπών στην εκπαίδευση και χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να τα εξαφανίσει με διαδικασίες fast track, υποτάσσοντας τη λειτουργία των σχολείων στα στενά πλαίσια των δεσμεύσεων του 3ου μνημονίου ( που ψήφισε από κοινού με ΝΔ , ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ)!
Με νέα Υπουργική Απόφαση, καταργεί την πλειοψηφία των ολοήμερων τμημάτων των Δημοτικών Σχολείων, αφού θέτει ως προϋπόθεση «να γράφονται και να φοιτούν οι μαθητές των οποίων και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους»! Επιπλέον, καταργεί την πρωινή ζώνη 7-8, ενώ το πρωινό ωράριο θα ολοκληρώνεται 1:15μ.μ.!
Χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, που μαστίζονται από την ανεργία, την ελαστική, την εκ περιτροπής ή τη μαύρη εργασία οδηγούνται σε αδιέξοδο!
Με το κλείσιμο των ολοήμερων τμημάτων και τη συρρίκνωση του πρωινού ωραρίου, κόβονται χιλιάδες διδακτικές ώρες, σχεδόν σε όλες τις ειδικότητες,  ενώ σε ότι αφορά τη δεύτερη ξένη γλώσσα καταργείται η διδασκαλία των δύο ξένων γλωσσών και η δυνατότητα των μαθητών να επιλέξουν μία από τις δύο.
Αυτές οι εξελίξεις έρχονται να προστεθούν στην νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για το κλείσιμο Νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα, στις εγκυκλίους και τις τροπολογίες που καταργούν τα τμήματα ένταξης.    
Η διακήρυξη του Υπουργείου ότι δημιουργεί  έναν «ενιαίο τύπο Δημοτικού Σχολείου» είναι υποκρισία! Ενιαίο δεν είναι το σχολείο που το πρόγραμμα των μαθημάτων του καθορίζεται από ποιες ώρες «περισσεύουν» και  αποκλείει από τα ολοήμερα τα παιδιά ενάμισι  εκατομμυρίων ανέργων.
Ο αντιλαϊκός οδοστρωτήρας της κυβέρνησης δεν έχει φρένο! Με το ασφαλιστικό και φορολογικό πακέτο, που προωθεί στη Βουλή, τσακίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα και απογειώνει τη φοροληστεία για τα λαϊκά στρώματα. Με τα μέτρα για την Παιδεία  οι υποσχέσεις για 20.000 μόνιμους διορισμούς μετατρέπονται σε χιλιάδες απολύσεις! Να μην τους το επιτρέψουμε! 

Ως εδώ! Όλοι τώρα στον Αγώνα!
·  Πάρτε πίσω ΤΩΡΑ  την Υπουργική Απόφαση για τα ολοήμερα. Κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από τα ολοήμερα σχολεία.
·  Κατάργηση της τροπολογίας που καταργεί Τμήματα Ένταξης και του άρθρου που κλείνει Νηπ/γεία.
·  Μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα για την κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Καμία απόλυση Αναπληρωτών, κανείς εκπαιδευτικός δε περισσεύει!

Όλοι στη μάχη για την επιτυχία των απεργιακών συγκεντρώσεων στις 6,7,8 Μάη!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου