Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

29 Μαΐ 2016

Καμία συμμετοχή στο πρόγραμμα Ε.Υ. ΖΗ.Ν

Με πρόσφατη εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας καλεί τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης  να υλοποιήσουν,  λίγες μέρες πριν τελειώσουν τα μαθήματα, ξανά το πρόγραμμα Ε.Υ.ΖΗ.Ν. παρά  τη γενική καταδίκη του τα προηγούμενα χρόνια.
   



Ο Σύλλογός μας από την πρώτη στιγμή, μαζί με δεκάδες Συλλόγους Εκπαιδευτικών, Συλλόγους Γονέων, την ΑΣΓΜΕ  και τη Δ.Ο.Ε., είχε αντιδράσει  στο συγκεκριμένο πρόγραμμα  εκφράζοντας την ανησυχία του και για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των μαθητών μας, αλλά και καταγγέλλοντας τους στόχους και  τις  επιδιώξεις του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και των εμπλεκόμενων ως χορηγών Εταιρειών (Nestle, ΟΠΑΠ, Coca-Cola) στη σχετική  έρευνα, με την υπ.αρ. πρωτ.94 /13-3-2013, ανακοίνωσή του .
   

Θεωρούμε τουλάχιστον υποκριτική την τελευταία «εκδήλωση ενδιαφέροντος»  από τη μεριά του υπουργείου,  για το σωματότυπο και τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών μας, όταν η σχολική χρονιά κλείνει με χιλιάδες κενά ενώ  η νέα θα τους υποδεχτεί με λιγότερους εκπαιδευτικούς και  λιγότερες διδακτικές  ώρες σε βασικά μαθήματα , μέσα σε αυτά και  στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.
   
Αποτελεί εξάλλου πρόκληση, ιδιωτικοί φορείς και επιχειρήσεις  να  ζητούν να μάθουν τι αποτέλεσματα  έχει η κρίση που δημιούργησαν  πάνω στη διατροφή των παιδιών, όταν για να την ξεπεράσουν, οδηγούν καθημερινά με τις απολύσεις και την ανεργία τους γονείς τους στην οικονομική εξαθλίωση.
 
  Άλλωστε τελευταίες μέρες του σχολικού έτους  που έχουν προγραμματιστεί πολιτιστικές εκδηλώσεις, επισκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις και απεργιακή κινητοποίηση για τις τελευταίες αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις που διαλύουν το δημόσιο σχολείο και στέλνουν χιλιάδες αναπληρωτές  στην απόλυση   αλλά και  πολλούς μόνιμους ως υπεράριθμους στην κινητικότητα και στη διαθεσιμότητα , το υπουργείο πρέπει να διαθέτει μεγάλο θράσος ώστε να απαιτεί από γυμναστές, καθηγητές ΤΠΕ και νηπιαγωγούς να υλοποιήσουν ασθμαίνοντας το Ε.Υ.ΖΗ.Ν  για το χατήρι των «χορηγών».  


Ο σύλλογος μας καλεί :

·        Το Υπ. Παιδείας να αποσύρει και τη συγκεκριμένη εγκύκλιο όπως και όλες τις τελευταίες υπουργικές απόφασεις και να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες μαθητών, εκπαιδευτικών και δημόσιων σχολείων.

·        Τους συλλόγους διδασκόντων να πάρουν αποφάσεις να  μη συμμετέχουν στο εν λόγω ερευνητικό πρόγραμμα και τους παρέχει πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη.


·        Τους Συλλόγους Γονέων να μη δεχτούν να κάνουν τα παιδιά τους στατιστικά στοιχεία στα συρτάρια γνωστών επιχειρήσεων, «άγνωστο» για ποιους σκοπούς.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου