Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

16 Μαΐ 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ 13/5/16


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Την Παρασκευή 13 Μαΐου πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση εκπαιδευτικών , στο Υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή του Συλλόγου μας, σωματείων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής καθώς και της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών – Ωρομισθίων.
Η κινητοποίση ήταν συνέχεια των κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος, ενάντια στα μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που σαρώνουν τις ζωές μας (ασφαλιστικό – φορολογικό), χτυπούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και θα στείλουν την πλειοψηφία των συναδέλφων αναπληρωτών στην ανεργία!
ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ: Να παρθoύν πίσω οι διατάξεις για τα ολοήμερα σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τα τμήματα ένταξης.

Στα πλαίσια της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ με τη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ άφησαν για δεύτερη φορά εκτός την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και την ΑΣΓΜΕ!

Καταγγέλουμε τη στάση του Υπουργείου καθώς και των πλεοψηφιών της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ! Είναι αυτή η τακτική του “διαίρει και βασίλευε” που χρόνια καλλιεργείται, γιατί τη συμμαχία των γονέων, των μαθητών και όλων των εκπαιδευτικών, τη φοβούνται και οι πλειοψηφίες των Ομοσπονδιών και το Υπουργείο!
Κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους των ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης απέφυγε να δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει κάποιο από τα αιτήματα που τέθηκαν, δήλωσε ότι μόνιμοι διορισμοί θα γίνουν «από το 2017 και βλέπουμε», και επιχείρησε χωρίς επιτυχία να προσδώσει ένα υποτιθέμενο παιδαγωγικό προφίλ στα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, με τα οποία χτυπά ευθέως τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.
Χαρακτηριστικά, όπως μετέφερε η αντιπροσωπεία στους συγκεντρωμένους μετά το τέλος της συνάντησης, ο υπουργός Παιδείας είπε ότι «δεν μπορούμε να θέλουμε τα πάντα όταν το ΑΕΠ είναι 173 δισ., θα πορευτούμε με βάση τις δυνατότητες που έχει η οικονομία μας». Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο υπουργός Παιδείας δεν δεσμεύτηκε ούτε καν για το πόσοι αναπληρωτές θα υπάρχουν τη νέα χρονιά, επιβεβαιώνοντας στην ουσία ότι πολλοί αναπληρωτές που δουλεύουν φέτος, από το Σεπτέμβρη θα βρεθούν εκτός εργασίας, δηλαδή απολυμένοι. Ανέφερε μάλιστα ότι με τα μέτρα που φέρνει, θα χρειαστούν περισσότεροι αναπληρωτές την επόμενη χρονιά. Το θράσος της κυβέρνησης και η κοροϊδία της απέναντι σε όλη την κοινωνία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο! Το Υπουργείο μας εμπαίζει , παρουσιάζοντας το άσπρο – μαύρο!
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ξεκάθαρα: Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους! Συνεχίζουμε, μαζικά και οργανωμένα μέσα από τα σωματεία μας. Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών μας και προχωράμε σε κινητοποιήσεις, απαιτώντας :
  •         Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η Υπουργική Απόφαση για τα ολοήμερα. Κανένα παιδί να μην        αποκλειστεί από τα ολοήμερα σχολεία.
  •      Κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης που καταργεί Τμήματα Ένταξης και του άρθρου που   κλείνει Νηπ/γεία.
  •      Μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα για την κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση.
  •      Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Καμία απόλυση Αναπληρωτών, κανείς μας δε    περισσεύει!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου