Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

19 Μαΐ 2016

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 22/5 5.30 Μ.Μ. ΟΜΟΝΟΙΑ

Όλες και όλοι την Κυριακή 22 Μάη, 5.30 μ.μ. στην Ομόνοια!

 Το Σαββατοκύριακο 21-22 Μάη η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή το νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει: Την επιβολή νέων έμμεσων φόρων, ιδιωτικοποιήσεις, «απελευθέρωση» των «κόκκινων» δανείων και τον «αυτόματο κόφτη» που θα επιβάλλει αυτόματες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, στα κονδύλια προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους φορείς της Τοπικής Διοίκησης, όταν δεν θα πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι των κρατικών προϋπολογισμών και του μνημονίου.
 Την ίδια στιγμή γενικεύουν τη φοροεπέλαση παντού:
·          Αυξάνουν τον ΦΠΑ από το 23% στο 24%, σε προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης (βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης, πετρέλαιο θέρμανσης,  υγραέριο, φυσικό αέριο κηροζίνη)  από 1η Ιούνη.
·         Σχεδιάζουν να επιβάλουν νέους ειδικούς φόρους στη σταθερή τηλεφωνία, στη συνδρομητική τηλεόραση, στα τσιγάρα, στα τέλη των αυτοκίνητων, στον καφέ, στα ποτά!
·          Το τσάκισμα των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων συμπληρώνεται με τον νέο «αναπτυξιακό νόμο» που προβλέπει νέες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο σε βάθος 15ετίας, νέα κίνητρα σε μεγαλοξενοδόχους, φορολογική ασυλία στους εφοπλιστές, δωρεάν κρατικές χρηματοδοτήσεις έως και το 45% της επένδυσης, επιδότηση με χιλιάδες ευρώ για κάθε θέση εργασίας, επιδότηση του «επιχειρηματικού κινδύνου» - κάλυψη των ζημιών, νέο ζεστό χρήμα για τη μεγαλοεργοδοσία από το «πακέτο Γιούνκερ».
 Ψηλά το κεφάλι!
 Δε νομιμοποιούμε τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισαν. Δε συμβιβαζόμαστε με αυτή την πολιτική που έχει ως μόνο και αποκλειστικό στόχο να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων
 Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός  του καθημερινού και δύσκολου αγώνα: για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για να επιβάλλουμε το δίκιο μας, για να χαράξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης χωρίς μνημόνια κι αφεντικά.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου