Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

6 Νοε 2015

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

 Απαιτούμε ίδια συνδικαλιστικά δικαιώματα αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών και γι΄αυτό το λόγο προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας 
Δευτέρα 9 Νοέμβρη 2015 στις 14.00 

 
Η Γ.Σ.  του σωματείου μας διεκδικεί την ανεμπόδιστη συμμετοχή των αναπληρωτών στα συνδικαλιστικά όργανα


Είναι επικίνδυνη και ανησυχητική εξέλιξη ο περιορισμός των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των αναπληρωτών συναδέλφων. Δεν θα δεχτούμε καμία τέτοια επιλογή. Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση, μέσα από το "νέο συνδικαλιστικό νόμο," να προχωρήσει σε περιστολή συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Έτσι για παράδειγμα είναι απαράδεκτη η προσπάθεια αποκλεισμού εκλεγμένης συναδέλφισσας αναπληρώτριας  από το Δ.Σ. του σωματείου της «Ο Αριστοτέλης» στην Α΄Αθήνας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν της αναγνωρίζεται το δικαίωμα (όπως ισχύει για τους μόνιμους συναδέλφους) ως εκλεγμένη στο Δ.Σ. να συνεχίσει τη συνδικαλιστική της δράση στο σωματείο από το οποίο εκλέχτηκε ενώ έχει τοποθετηθεί εντός της ίδιας περιφέρειας.      
Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε την απόφαση του Υπουργείου να μην αναγνωρίσει σε συνάδελφο, αναπληρωτή, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ το χρόνο συνδικαλιστικής άδειας ως εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας, πράγμα που για κάθε συνάδελφο αναπληρωτή σημαίνει τη πιθανή μη επαναπρόσληψή του τον επόμενο χρόνο. Ουσιαστικά το Υπουργείο με αυτή τη στάση αποκλείει τους συνάδελφους αναπληρωτές από το να εκπροσωπούνται στις Ομοσπονδίες 
Τα τελευταία χρόνια οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί αποτελούν καθεστώς στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, πάνω από 25.000 συνάδελφοι μας βρίσκονται σε αυτό το καθεστώς.
Σε αυτή την κατεύθυνση απαιτούμε:

1)    Να δοθεί η συνδικαλιστική άδεια στη συνάδελφο, όπως και στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ χωρίς την απειλητική διάταξη της μη αναγνώρισης του χρόνου συνδικαλιστικής άδειας ως χρόνου εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας.
2)  Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που είναι εκλεγμένοι σε Δ..Σ σωματείων να μπορούν να ολοκληρώνουν τη θητεία τους χωρίς αποκλεισμούς. Να έχουν το δικαίωμα (όπως και οι μόνιμοι) να τοποθετούνται την επόμενη χρονιά μέσα στα πλαίσια του ίδιου ΑΠΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΔΕ (ώστε να μη δημιουργείται ίχνος υποψίας ευνοϊκής τοποθέτησης), στην περιοχή του σωματείου που είναι εκλεγμένοι.

 Απόφαση Γ.Σ.  5/11/15

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου