Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

22 Νοε 2015

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Να σταματήσουν τώρα οι συνδικαλιστικές διώξεις
17 εργαζoμένων στην Ικαρία.

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών “Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ” καταγγέλλει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης και τη δίωξη 17 εργαζομένων που σέρνονται σε δίκη, στην Ικαρία στις 23 Νοέμβρη.
Οι 17 που δικάζονται στον Άγιο Κήρυκο είναι:
·           7 απολυμένοι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ικαρίας, γιατί συνέχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους τροφίμους του γηροκομείου, που ανήκει στην Μητρόπολη Σάμου, όταν αυτή το Φλεβάρη του 2012 θέλησε να το κλείσει, να πετάξει εργαζόμενους και τροφίμους στο δρόμο και να μεταφέρει στη Σάμο τους ηλικιωμένους. Μαζί τους δικάζεται και ο πρώην δήμαρχος του νησιού.
·           6 εργαζόμενοι (ο νυν Δήμαρχος Ικαρίας, μέλη Δ.Σ. Σωματείων του νησιού και μέλος της Διοίκησης του ΕΚΣ), που συμμετείχαν σε Πανσαμιακή-Πανικάρια κινητοποίηση του ΕΚΣ, του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ και φορέων, η οποία είχε γίνει στα λιμάνια Πειραιά, Ικαρίας και Σάμου, ενάντια στην υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.
·          2 εργαζόμενοι(ο ένας είναι πρόεδρος σωματείου του νομού), που με μάρτυρα κατηγορίας τον τότε προϊστάμενο της ΔΟΥ Ικαρίας και νυν Αντιδήμαρχο Σάμου, Τάσο Καλατζή, κατηγορούνται επειδή συμμετείχαν, στα πλαίσια Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας στις 20/2/2013, σε κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο της εφορίας στο νησί.
·            2 εργαζόμενοι(μέλη Δ.Σ. σωματείου και μαζικού φορέα), γιατί έγραψαν σύνθημα σε τοίχο στον Εύδηλο.
 Οι διώξεις και οι δίκες εργαζομένων και συνδικαλιστών έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα μορφή χιονοστιβάδας. Πανελλαδικά υπάρχει βιομηχανία διώξεων. Έτσι απαντά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο εργατικό και λαϊκό κίνημα για να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική της.
Το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα όμως δεν τρομοκρατείται.  Η σημαία της ταξικής πάλης δεν πρόκειται να υποσταλεί!  Ο λαός δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Καμιά ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης.

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου