Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

20 Οκτ 2015

Πρόγραμμα επισκέψεων στο Θυσιαστήριο του Σκοπευτηρίου, από εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της πόλης μας αλλά και άλλων πόλεων.



Σας ενημερώνουμε ότι   το Παράρτημα  της  Π.Ε.Α.Ε.Α.- Δ.Σ.Ε. της Καισαριανής έχει ξεκινήσει πρόγραμμα επισκέψεων στο χώρο του Σκοπευτήριο Καισαριανής «Θυσιαστηρίου της Λευτεριάς», και θα είναι ανοιχτός  σε μαθητές  των σχολείων,  όλες τις μέρες και ώρες, αφού  ενημερώνονται εγκαίρως  τα μέλη  του Παραρτήματός μας: κος Κατημερτζής, στο 6944862556 ή κος Γαβριλάκης, στο 6936626273. Στο χώρο του Σκοπευτηρίου θα παρευρίσκεται  μέλος του Παραρτήματός, αγωνιστής ή απόγονος, για ενημέρωση σχετικά με το χώρο του Σκοπευτηρίου, που ήταν τόπος θυσίας εκατοντάδων   εκτελεσμένων Αγωνιστών, Πατριωτών της Εθνικής Αντίστασης κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

"Με αυτή την προσπάθεια θέλουμε να ενημερωθούν όλοι οι Σύλλογοι Διδασκόντων για την ιστορία τις μαρτυρικής συνοικίας μας, ο ιστορικός τόπος του Σκοπευτηρίου Καισαριανής είναι άρρητα συνδεδεμένη με τη γενικότερη Αντίσταση του Λαού μας κατά του Φασισμού. Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε σχετικά όλους τους συναδέλφους σας εκπαιδευτικούς για αυτή μας την προσπάθεια, και όποιος επιθυμεί να επικοινωνήσει με τα παραπάνω τηλέφωνα, το Παράρτημά μας βρίσκεται στην συμβολή των οδών Οδεμησίου και Εθνικής Αντιστάσεως (εξέδρες γηπέδου). Τα δύο τελευταία χρόνια αρκετοί εκπαιδευτικοί, όχι μόνο της πόλης μας αλλά και από άλλες περιοχές της Αθήνας, έχουν επισκεφτεί και ξεναγηθεί στο Μαρτυρικό Χώρο, ιδιαίτερα πέρσι ξεναγήθηκαν πάνω από 1.400 μαθητές και φοιτητές.

Έτσι συμβάλλουμε  να γνωρίσουν οι μαθητές  την ιστορία του «Θυσιαστήριου της Λευτεριάς»  και να αποφύγουμε φαινόμενα φασιστικής βίας και συμπεριφοράς στα σχολεία αλλά και στην πόλη μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων".    


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου