Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

15 Φεβ 2014

ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΑΣ. ΤΑ ΕΧΟΥΝ !!! ΑΣ ΤΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ


ΘΕΜΑ : ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΑΣ. ΤΑ ΕΧΟΥΝ !!! ΑΣ ΤΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ.

Σε συνάντηση που είχε ο Σύλλογός μας με την κα Καραμπά (Δ/νση Α΄ Βάθμιας Β΄ Αθήνας), ανάμεσα στα άλλα που συζητήθηκαν (απλήρωτοι ΕΣΠΑ ολοήμερου, απλήρωτοι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ,  κ.ά.) συζητήθηκε και το θέμα της «νομιμότητας των πτυχίων». Απ΄ αυτή τη συζήτηση, αλλά και από το νέο έγγραφο της Διεύθυνσης (Τρίτη 11/2/14) για το θέμα της, απέδειξε ότι είχαμε απόλυτο δίκιο στην πρώτη μας ανακοίνωσή. (Αρ. πρωτοκ. της 24/1/2014 - http://gseferisedu.blogspot.gr/2014/01/blog-post_4223.html).

Η όλη προσπάθεια είναι επιχείρηση κατηγοριοποίησης των συναδέλφων και συνδέεται ευθέως με την αξιολόγηση.

·   Άλλες Διευθύνσεις της Αττικής (Γ΄ Αθήνας, Α΄ Αθήνας κλπ) είτε πήραν πίσω το έγγραφό τους, που ζητούσε απ΄ τους συναδέλφους να καταθέσουν τα πτυχία τους, είτε δε ζήτησαν εξ΄ αρχής τίποτα.
·   Το έγγραφο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης (16/12/13 – ΔΙΔΑΔ/Φ.34/42/οικ. 33906) δεν εμπλέκει πουθενά τον κάθε μεμονωμένο συνάδελφο. Λέει μάλιστα ότι : «η αίτηση, την οποία κατέθεσαν οι υπάλληλοι κατά την πρόσληψή τους στο αρμόδιο όργανο, επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης».
·   Λέει επίσης το ίδιο έγγραφο, ότι ο έλεγχος των πτυχίων είναι δουλειά των Διευθύνσεων και του Υπουργείου. «… υποχρέωση της Διοίκησης …» όπως χαρακτηριστικά λέει.
·    Έχουμε το προηγούμενο τη «απογραφής» για την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (πάλι με μεγαλεπήβολους πίνακες και σχεδιαγράμματα που αφορούσαν μόνο το περιβόητο … «θαύμα» της Β΄ Αθήνας), που επιχείρησε μόνο η Β΄ Αθήνας το 2010 και που παρά τις απειλές, εκατοντάδες συνάδελφοι αρνήθηκαν να «απογραφούν» και να συμπληρώσουν το παραμικρό απ΄ ό,τι ζητούσαν.
·    Έχουμε τις αποφάσεις δεκάδων Συλλόγων Π.Ε. και της Δ.Ο.Ε. που λέει «Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να δώσει άμεσα εντολή στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να αποσύρουν τις εντολές που έχουν αποστείλει στις σχολικές μονάδες. Ο  έλεγχος θα πρέπει να διενεργηθεί από το Υπουργείο και τις Διευθύνσεις με βάση  τα έγγραφα που υπάρχουν στους προσωπικούς φακέλους των εκπαιδευτικών αφού οι φάκελοι μας βρίσκονται στην υπηρεσία. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί σε κάποιο φάκελο έλλειψη των επιστημονικών προσόντων διορισμού ή μετέπειτα εξέλιξης, τότε μόνο να ζητηθούν από το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό, όπως θα πρέπει να ζητηθούν νέοι τίτλοι που δεν υπάρχουν στην υπηρεσία».     

Με βάση όλα αυτά, δηλώνουμε ότι:

·     Οι συνάδελφοι δε χρειάζεται και δεν πρέπει να καταθέσουν τίποτα. Ούτε καν την υπεύθυνη δήλωση που μας ζητάει η διεύθυνση της Β΄ Αθήνας.
·    Η αξιολόγηση δε θα περάσει, με καμιά μορφή της. Δε θα βάλουμε τα χέρια μας να βγάλουμε τα μάτια μας.
·    Συνεχίζουμε με τα πρακτικά των αποφάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων ενάντια στη συγκρότηση ομάδων εργασίας της αυτοαξιολόγησης.

Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΝΕΤΤΑ ΑΛΤΑΝΗ                                     ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου