Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

15 Φεβ 2014

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΙΔΟΝΟΜΟΥΣ

Αρ.Πρωτ. 110
Νέα Ιωνία 15/2/14
Προς : Τα μέλη του Συλλόγου μας.
Τη Δ/νση Α΄βαθμιας Β΄  Αθήνας.
Τους γονείς. Τον τύπο. 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΙΔΟΝΟΜΟΙ

ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ.

ΜΑΘΗΤΕΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Με  έγγραφο της 6/2/2014, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής καλεί τα αστυνομικά τμήματα να μεθοδεύσουν προσωπικές επαφές με τους διευθυντές των σχολείων …  για να καταγράψουν προβλήματα και να συντάξουν εμπεριστατωμένες εκθέσεις γύρω από προβλήματα …..αρμοδιότητας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ειδικότερα της Αστυνομίας.

Είναι να απορεί κανείς με τα νέα «ήθη» : Από πότε στα σχολεία έχουν αρμοδιότητα τα Αστυνομικά Τμήματα; Αναζητούν εγκληματίες μέσα στα σχολεία ή τους έπιασε ο πόνος για την έλλειψη σχολικών φυλάκων; Ή μήπως θα στέλνουμε τους απείθαρχους και τους ζωηρούς μαθητές στον εισαγγελέα; Γι’ αυτό έχουν χύσει τόσα κροκοδείλια δάκρυα για την ενδοσχολική βία – για να μας μάθουνε να μιλάμε μεταξύ μας, με όρους του εγκληματολογικού;

Τα όποια ζητήματα έχουν τα σχολεία να διαχειριστούν, είναι πολλά και οφείλονται πάντα σε κοινωνικούς και πολιτικούς παράγοντες, αλλά σίγουρα δεν αφορούν την αστυνομία.
Είναι μια άκρως επικίνδυνη τακτική εκ μέρους του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Κυβέρνησης γενικά, που θυμίζει ότι οι παλιότερες εποχές μπορούν κάλλιστα να επιστρέφουν σε περιόδους κρίσης.

·         Η κίνηση της αστυνομίας να εγκαινιάσει τακτική «συνεργασίας» με τις σχολικές μονάδες, φανερώνει την πρόθεση της να σκληρύνει την καταστολή ώστε να πετύχει μέσα σε καθεστώς τρόμου την εφαρμογή των βάρβαρων  αντιλαικών μέτρων αλλά και την επιβολή νέων που προετοιμάζονται.
·         Ταυτόχρονα εξελίσσεται ένα πογκρόμ πειθαρχικών διώξεων εναντίον αγωνιστών εκπαιδευτικών που «τόλμησαν» να αντιταχθούν στις αυθαιρεσίες της διοίκησης και να αποκαλύψουν στους συναδέλφους , τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης.
·         Το κείμενο αυτό που ήδη μπήκε σε εφαρμογή, έρχεται με τον πιο ωμό τρόπο να επιβεβαιώσει το κυνήγι κάθε μαθητή – γονιού και εκπαιδευτικού που αμφισβητεί τις «επιταγές» του ΝΕΟΥ σχολείου. Ας είναι καλά κάποιοι «πρόθυμοι» διευθυντές ή «αγανακτισμένοι» γονείς, αλλά και τα τελειοποιημένα συστήματα παρακολούθησης της σχολικής ζωής  όπως το my school.
·         Ήδη, έχουμε δεκάδες κρούσματα σε όλη την Ελλάδα όπου ανήλικοι μαθητές σέρνονται σε αστυνομικά τμήματα γιατί συμμετείχαν σε καταλήψεις (π.χ. Κερατσίνι) και άλλες φορές καταδικάζονται απουσία συνηγόρου και χωρίς δικαίωμα έφεσης (π.χ. Λαμία). Τα μαθητοδικεία καλά κρατούν και το δόγμα  «ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ» πρέπει να εμπεδωθούν πλήρως! Όποιος δεν συμφωνεί με τις αλλαγές στην εκπαίδευση ή διαμαρτύρεται για τη βαρβαρότητα που επικρατεί –μέσα και έξω από τα σχολεία- πρέπει να σωπάσει τώρα! Γι’ αυτό άλλωστε η αξιολόγηση αναφέρεται σε δύσκολους μαθητές (επικίνδυνη γενικολογία) και καταστάσεις κρίσης μέσα στα σχολεία (π.χ. διαμαρτυρίες, καταλήψεις).

Σε κάθε περίπτωση,

ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ ΑΠ’ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ!

  • Καλούμε τη σχολική κοινότητα όσο και το λαϊκό κίνημα να καταδικάσουν το γεγονός, να αρνηθούν την όποια εμπλοκή και να πάρουν μέτρα προστασίας ιδίως για τους μαθητές.
  • Να παρθεί πίσω ΤΩΡΑ η εντολή της ΓΑΔΑ, να αποσυρθούν οι καταγγελίες των μαθητοδικίων.
  • Καλούμε τους διευθυντές των δημοτικών και τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων να μη δίνουν καμμιά πληροφορία στην ασφάλεια.
  • Να πάψουν οι διώξεις των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών
Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΝΕΤΤΑ ΑΛΤΑΝΗ                                  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ
 

ΑΝΩΤΑΤΗ   ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ   ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ   ΕΛΛΑΔΑΣ   (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, ΤΗΛ-ΦΑΞ: 2105242386, 2103845434,  2103835093  gt.asgme@gmail.gr , www.goneis.org.

Αθήνα 12-02-2014  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΙΔΟΝΟΜΟΥΣ

Με σχετικό της κείμενο στις 6-2-2014, που σας επισυνάπτουμε, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής καλεί τα αστυνομικά τμήματα να μεθοδεύσουν προσωπικές επαφές – συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων…  για να καταγράψουν προβλήματα και να συντάξουν εμπεριστατωμένες εκθέσεις γύρω από προβλήματα …..αρμοδιότητας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ειδικότερα της Αστυνομίας.
Ρωτάμε:
Από πότε στα σχολεία έχουν αρμοδιότητα τα Αστυνομικά Τμήματα; Αναζητούν εγκληματίες μέσα στα σχολεία ή τους έπιασε ο πόνος για την έλλειψη σχολικών φυλάκων;
Ή μήπως θα στέλνουμε τους απείθαρχους και τους ζωηρούς μαθητές στον εισαγγελέα; Γι’ αυτό έχουν χύσει τόσα κροκοδείλια δάκρυα για την ενδοσχολική βία – για να μας μάθουνε να μιλάμε μεταξύ μας, με όρους του εγκληματολογικού;
Τα όποια ζητήματα έχουν τα σχολεία να διαχειριστούν, είναι πολλά και οφείλονται πάντα σε κοινωνικού και πολιτικούς παράγοντες, αλλά σίγουρα δεν αφορούν την αστυνομία.

Εκτιμούμε ότι είναι μια άκρως επικίνδυνη τακτική εκ μέρους του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Κυβέρνησης γενικά, που θυμίζει ότι οι παλιότερες εποχές μπορούν κάλλιστα να επιστρέφουν σε περιόδους κρίσης. Το κείμενο αυτό που ήδη μπήκε σε εφαρμογή, έρχεται με τον πιο ωμό τρόπο να επιβεβαιώσει το κυνήγι κάθε μαθητή – γονιού και εκπαιδευτικού που αμφισβητεί τις «επιταγές» του ΝΕΟΥ σχολείου. Ας είναι καλά κάποιοι «πρόθυμοι» διευθυντές ή «αγανακτισμένοι» γονείς, αλλά και τα τελειοποιημένα συστήματα παρακολούθησης της σχολικής ζωής  όπως το my school. Ήδη, έχουμε δεκάδες κρούσματα σε όλη την Ελλάδα όπου ανήλικοι μαθητές σέρνονται σε αστυνομικά τμήματα γιατί συμμετείχαν σε καταλήψεις (π.χ. Κερατσίνι) και άλλες φορές καταδικάζονται απουσία συνηγόρου και χωρίς δικαίωμα έφεσης (π.χ. Λαμία). Τα μαθητοδικεία καλά κρατούν και το δόγμα  «ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ» πρέπει να εμπεδωθούν πλήρως! Όποιος δεν συμφωνεί με τις αλλαγές στην εκπαίδευση ή διαμαρτύρεται για την βαρβαρότητα που επικρατεί –μέσα και έξω από τα σχολεία- πρέπει να σωπάσει τώρα! Γι’ αυτό άλλωστε η αξιολόγηση αναφέρεται σε δύσκολους μαθητές (επικίνδυνη γενικολογία) και καταστάσεις κρίσης μέσα στα σχολεία (π.χ. διαμαρτυρίες, καταλήψεις). Σε όσους έχουν μικρή μνήμη θυμίζουμε και τον αστυνομικό της γειτονιάς που ζήταγε να μπει στα σχολεία για έλεγχο.
Σε κάθε περίπτωση,
ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ ΑΠ’ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ!
Καλούμε τόσο την σχολική κοινότητα όσο και το λαϊκό κίνημα να καταδικάσουν το γεγονός, να αρνηθούν την όποια εμπλοκή και να πάρουν μέτρα προστασίας ιδίως για τους μαθητές.

Να παρθεί πίσω ΤΩΡΑ η εντολή της ΓΑΔΑ, να αποσυρθούν οι καταγγελίες των μαθητοδικίων.

Δείτε το έγγραφο της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Αττικής:



και την σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή το Κ.Κ.Ε.

 Δείτε επίσης: Έγγραφο της Δ.Ο.Ε. σχετικά με την εμπλοκή της ΓΑΔΑ στις σχολικές μονάδες

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου