Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

25 Οκτ 2013

Διαγραφή Εκπαιδευτικού

 
 
ΘΕΜΑ : Διαγραφή Διευθυντή σχολείου από μέλος του Συλλόγου «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
 
Το  Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΑΝ. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» σε έκτακτη συνεδρίασή του ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε τα παρακάτω.

·           Καταγγέλλει την απαράδεκτη, αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά του Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κρυονερίου ο οποίος, με το «έτσι θέλω» και με εκφοβισμό για πιθανό έλεγχο από ελεγκτές της Δ.Δ., υποχρεώνει τους συναδέλφους να παραμένουν στο σχολείο και μετά το τέλος του διδακτικού τους ωραρίου, για να υπογράψουν το παρουσιολόγιο  στις 14:00
·           Ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Συλλόγου τόνισαν στον Διευθυντή ότι η αποχώρηση των συναδέλφων μετά το τέλος του διδακτικού τους ωραρίου, είναι κατάκτηση και  αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Επίσης, για άλλη μια φορά, υπογράμμισαν και στους συναδέλφους το δικαίωμά τους να αποχωρούν από το σχολείο μετά το τέλος του Διδακτικού τους ωραρίου, εφόσον δεν τους έχει ανατεθεί συγκεκριμένο έργο από το Σύλλογο Διδασκόντων και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν μπαίνουν σε τάξη,  για να  απασχολήσουν τα παιδιά, αφού έχουν συμπληρώσει το διδακτικό τους ωράριο.
·         Ο  συγκεκριμένος διευθυντής δεν μπορεί να είναι μέλος του συλλόγου μας γιατί έχει διαλέξει να βρίσκεται απέναντι από τους συναδέλφους.
·         ΟΜΟΦΩΝΑ το Δ.Σ. αποφασίζει τη διαγραφή του από το Σύλλογο και κοινοποιεί την απόφασή του αυτή και προς τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ.
·         Η  πρόταση διαγραφής θα κατατεθεί στη γενική συνέλευση του συλλόγου για επικύρωση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί τους συναδέλφους Διευθυντές να διαλέξουν πλευρά: ή με τη Διοίκηση για το πέρασμα των αντιδραστικών μέτρων ή με τους εκπαιδευτικούς για την αντεπίθεση στην αντιλαϊκή θύελλα . Μέση οδός δεν υπάρχει ! 

Τονίζουμε σε όλους ότι δεν μπορεί να έχουν θέση στα συνδικάτα όσοι προσπαθούν να περάσουν την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων.  

Καλούμε τους αιρετούς να πάρουν θέση και να βάλουν το θέμα στο ΠΥΣΠΕ

Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει θέση και κλιμάκιό της να επισκεφτεί το 2ο Δημ. Σχολείο Κρυονερίου.

Συνάδελφοι  Συναδέλφισσες


Αντισταθείτε στην προσπάθεια που γίνεται από την μεριά της διοίκησης να εφαρμόσουν στην πράξη «το σχολείο της αγοράς»και να καταστρατηγήσουν  εργασιακά δικαιώματα .

 Αυτή η πολιτική που εφαρμόζουν δεν παίρνει φτιασιδώματα

ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ με τον αγώνα και τη μαζική αντίδραση ΟΛΩΝ ΜΑΣ

                                                  Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ                                                                
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΡΙΜΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ   
           

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου