Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

10 Οκτ 2013

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ !!! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ - Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ  ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ!!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ - Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

Το Δ.Σ. τoυ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης», καταδικάζει το όργιο τρομοκρατίας και αυταρχισμού που εξαπέλυσαν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές, με εντολή της κυβέρνησης, ενάντια στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας. Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Δευτέρας 7/10, η αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα, συνέλαβε 20 μαθητές με πρόσχημα τη διατάραξη κοινής ησυχίας, από τους οποίους οι 8 οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο! Από αυτούς, οι 6 καταδικάστηκαν από 20 μέρες ως και 4 μήνες φυλάκισης και μάλιστα χωρίς καν την παρουσία δικηγόρου, χωρίς δηλαδή τη δυνατότητα υπεράσπισης!  

Κράτησαν τα παιδιά πίσω από τα κάγκελα για μια μέρα λες και είναι εγκληματίες. Επειδή πάλευαν για να μην κλείσει το σχολείο τους, μετά τις διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών, την κατάργηση των ειδικοτήτων τους, ζητούσαν δηλαδή να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα αντικείμενα που είχαν επιλέξει. Τα παιδιά δηλαδή παλεύουν για το αυτονόητο.

Σπέρνουν το φόβο, τρομοκρατούν τους αγωνιστές μαθητές για να περάσουν ανενόχλητοι τα αντιλαϊκά αντιεκπαιδευτικά τους μέτρα. Για να φτιάξουν το σχολείο που θα προετοιμάσει τους αυριανούς υποταγμένους των 200 και 300 ευρώ. Θέλουν να στείλουν μήνυμα υποταγής και μοιρολατρίας προς κάθε κατεύθυνση. Δεν είναι μεμονωμένο το επεισόδιο της Λαμίας.

Η επιχείρηση τρομοκράτησης - συκοφάντησης των αγώνων των παιδιών πρέπει να τσακιστεί!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε «Γ. Σεφέρης», απαιτεί να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη των μαθητών της Λαμίας και κάθε άλλου διωκόμενου μαθητή.

Προχωρά για το σκοπό αυτό σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 11/10 13:30 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Καλεί και τα υπόλοιπα σωματεία να καταγγείλουν την επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών και των γονιών, να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1,30 μ.μ.

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

(Μεσογείων 96)

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου