Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

8 Οκτ 2017

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» καταγγέλλει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς κάθε χρόνο κλείνει με σταθερό ρυθμό  τα “ολιγομελή” τμήματα στα ΕΠΑΛ. Με βάση την παραπάνω  τακτική στην  Αττική τουλάχιστον 1.500 μαθητές μένουν ξεκρέμαστοι και ή θα πρέπει να μετακινηθούν σε άλλα ΕΠΑΛ ή να αλλάξουν ειδικότητα.
Το Υπουργείο Παιδείας, στα πλαίσια της «κανονικότητας»  και της λεγόμενης αναβάθμισης της ΤΕΕ κάνει ό,τι μπορεί για να κρύψει τον αριθμό των μαθητών που πετιούνται έξω από το αντικείμενο φοίτησης που επιθυμούν και ακολουθώντας  τον «νόμο του κόφτη» και στην Παιδεία, προχωρά και στη Ν. Ιωνία, στο κλείσιμο τέτοιων «ολιγομελών» τμημάτων και στο πρωινό και  στο απογευματινό ΕΠΑΛ αναγκάζοντας τους μαθητές να μετακινηθούν  σε άλλους  δήμους.
Με το κλείσιμο των λεγόμενων ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ αποκλείονται  μαθητές, κυρίως παιδιά λαϊκών, εργατικών οικογενειών, να σπουδάσουν το αντικείμενο που επιθυμούν, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις η δυνατότητα μετακίνησης σε άλλο σχολείο είναι πολύ περιορισμένη.
Το ΔΣ του Συλλόγου συμπαραστέκεται στο δίκαιο  αγώνα των μαθητών των ΕΠΑΛ για να έχουν τη μόρφωση που δικαιούνται.
Δεν  κάνει βήμα πίσω από το δικαίωμα των μαθητών να ακολουθήσουν απρόσκοπτα την ειδικότητα που έχουν επιλέξει, παλεύοντας ταυτόχρονα ενάντια στην εργασιακή περιπλάνηση και ανασφάλεια που οδηγεί αυτή η πολιτική τους εκπαιδευτικούς στα ΕΠΑΛ.
Καλεί  τους συναδέλφους , τα σωματεία, τους  μαζικούς  φορείς της  περιοχής  μας  να σταθούν  δίπλα  στους μαθητές  και  τους  εκπαιδευτικούς  των  ΕΠΑΛ δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους  στις  αγωνιστικές  τους κινητοποιήσεις,  διεκδικώντας:
  • Τα τμήματα, οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ να διαμορφωθούν με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών κι όχι με βάση τις αναδιαρθρώσεις και τους κόφτες για την περικοπή δαπανών.
  • Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα τομέων και ειδικοτήτων.
  • Μέγιστο όριο 20 μαθητές στα τμήματα - 15 στις ομάδες προσανατολισμού - 10 στα εργαστήρια.
  • Όχι στους εκπαιδευτικούς λάστιχο και στις απολύσεις αναπληρωτών.
  • Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί ΤΩΡΑ.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου